AGRO SAVJET: Šta privlači smrdibube u naš dom

Datum:

Share post:

Jesen je vrijeme kad temperature kreću da opadaju, a smrdljive bube se nastanjuju u zatvorenom prostoru; iako ne predstavljaju zdravstvenu prijetnju, ne želite da imate smrdljive bube u svojoj kući, jer mogu da prošire neprijatne mirise.

Kao i ljudi, većina štetočina ne želi da provodi vrijeme na otvorenom po hladnom vremenu, stoga smrdljive bube privlače toplina i zaklon vaše kuće, te će pokušati da uđu kroz pukotine i otvore. Trebalo bi da zapečatite otvore zaptivačem i provjerite vrata i prozore.

Populacije koje prezimljuju su posebno velike u objektima koji se nalaze u blizini poljoprivrednih polja, voćnjaka, velikih bašta i drugih mesta gde borave zaraženo ukrasno grmlje i drveće koje privlače smrdljive bube, piše “Orkin.com”.

Smrdljive bube se obično hrane voćem. Oni preferiraju zrelo voće. Ako slučajno imate zrelo voće u svojoj bašti, to je njima prava pozivnica. Ovi insekti se takođe hrane i ukrasnim drvećem, grmljem, vinovom lozom i korovom.

Svjetlost takođe privlači ove dosadne insekte.

Da biste to spriječili, trebalo bi da spoljno osvjetljenje svedete na minimum i koristite roletne kako biste spriječili prodiranje svjetlosti iz unutrašnjosti kuće.

Ukoliko se u vašoj kući nalazi velika količina smrdljivih buba, kontaktirajte licenciranog stručnjaka za kontrolu štetočina, prenosi “Pestworld”.

Kako ukloniti smrdibube?

Ako smrdljive bube uđu unutra, najbolje je da ih uklonite usisivačem. Ako imate malu populaciju u zatvorenom prostoru, dovoljno je da ih jednostavno uklonite maramicom ili papirnim ubrusom i stavite u posudu na otvorenom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: agrosavjet.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Stanje na putevima u Srpskoj za 24. februar – Pretežno mokri kolovozi

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 24.02.2024 07:10:46 REPUBLIKA SRPSKA Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a vozi se po...

Naređena hitna evakuacija stanovnika: Vatrogasci se bore sa požarima u Australiji

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 28 beba, od kojih 13 djevojčica i 15 dječaka. U...

Danas i sutra obilne padavine u Hercegovini

U subotu 24.02. Tokom noći i ujutru jak do olujni vetar. Vetar će tokom jutra oslabiti na severu,...