Kompanija Huawei već nekoliko godina muku muči sa prodajom svojih pametnih telefona. Od 2019. godine, kada je američka administracija na čelu sa tadašnjim predsjednikom Donaldom Trumpom uvela zabrane i sankcije, Huawei je gotovo obrisan sa globalnog tržišta. Međutim, sada stižu obećavajuće vesti za fanove ove kompanije.

Rojters je sredinom prošlog mjeseca objavio članak u kojem je navedeno da bi se Huawei konačno mogao da se vrati korišćenju 5G čipova u svojim telefonima, a koji su zajednički razvijeni od Huaweija i kineske kompanije Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), a sada je ta pričala dobila i nastavak.

Naime, čak pet novih Huawei pametnih telefona sertifikovano je na Bluetooth SIG, a sertifikati su otkrili da svi oni stižu sa 5G podrškom.

Radi se o telefonima s brojevima modela ADA-AN00, PSD-AN00, ADA-TN00, BLK-AN00 i BLK-TN00 sa AN i TN sufiksima, što označava 5G podršku. Poređenja radi, 4G telefoni kineske kompanije, kao što su Huawei Mate 50 (CET-AL00), Huawei Mate X3 (ALT-AL00) i Huawei P60 Pro (MNA-AL00), dolaze sa prefiksom AL. Pored toga, otkriveno je da će telefoni stići sa Bluetooth 5.2 podrškom.

Pored ovih neimenovanih telefona, sertifikovane su i Huawei Nova 13, Huawei Nova 14, Huawei Nova 15 i Huawei Nova 16 serije pametnih telefona. Sve ove serije stići će u sastavu – obični, Pro i Ultra model i sve sa 5G podrškom.

Ranije je otkriveno da Huawei i SMIC razvijaju 5G čipove koristeći SMIC-ov N+1 proizvodni proces i Huaweijeve softverske alate za automatizaciju elektronskogdizajn (EDA). Očekivana stopa prihoda za Huaweijeve dolazeće 5G čipove je ispod 50%, a prognoze sugerišu dva do četiri miliona 5G čipova sa mogućnošću dostizanja 10 miliona dodatnih primjeraka kasnije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име