OK “Radnik“ Bijeljina kompletirao redove: Osmanović i Donjec aduti za Ligu šampiona

Datum:

Share post:

Odbojkaški klub Radnik kompletirao je redove. Posljednje dvije laste koje su stigle u šampionski sastav su korektor Adi Osmanović i tehničar Maksim Donjec.

Novu “dijagonalu” Bijeljinaca čine igrači pristigli iz inostranstva. Osmanović dolazi iz Egipta, a Donjecova prethodna destinacija bila je Slovačka. Obojica su parafirali jednogodišnje ugovore. Trener aktuelnog osvajača triple krune Vladimir Milićević u razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je zadovoljan urađenim u završnici prelaznog roka.

– Nakon najboljeg libera u BiH Milana Mitrinovića, angažman tandema Osmanović – Donjec predstavlja šlag na tortu u ovom prelaznom roku. Mislim da su ova pojačanja pun pogodak, Osmanović je igrao i u drugoj ligi Italije, pa u Turskoj, Egiptu… Sigurno jak adut da probamo ponoviti prošlogodišnje rezultate. Sve smo ih pratili, dobro se raspitali i svi će imati vremena i prostora da se pokažu do kraja sezone. Kada ona počne, vidjećemo kakav će biti razvoj situacije. Naš cilj je da budemo konkurentni za sve trofeje u domaćim takmičenjima, a što se tiče Evrope, spremićemo se da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu – istakao je Milićević.

Šef struke Radnika smatra da će Evropa biti poseban izazov za njegove momke. Bijeljinci, ukoliko osvoje jedno od prva dva mjesta, nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona, a ako zauzmu treće, odnosno posljednje mjesto u grupi, u konkurenciji domaćina turnira Partizana i Olimpijakosa, sele se u CEV kup.

– Da imamo uslove, prijavili bismo se za domaćinstvo turnira, ali nemamo u Bijeljini dvoranu koja ispunjava neophodne uslove. Imali smo tu nesreću da nas zapadnu Partizan i Olimpijakos. Grci imaju stvarno jaku ekipu, a “crno-bijeli” kao šampioni Srbije neće sebi dozvoliti luksuz da u novu sezonu uđu slabiji nego u prošloj. Daćemo sve od sebe da favorizovanim rivalima pomrsimo račune. Nikome ne prijetimo, treba samo da odigramo maksimalno odgovorno i rasterećeno – poručio je Milićević.

Prozivka 21. avgusta

Trener Bijeljinaca prozivku je zakazao za ponedjeljak, 21. avgust. Šampionat BiH startuje 6. oktobra. Mečevi Lige šampiona na programu su 27. i 28. oktobra. Radnik bi prvog dana trebalo da igra protiv Partizana, a dan kasnije ukrstiće koplja sa atinskim Olimpijakosom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUKOVIĆ: Očekujemo pobjedu Ljubiše Petrovića – PDP bitan politički faktor u Bijeljini (foto)

Glavni odbor PDP je na juče (subota, 17. maj 2024.) održanoj sjednici u Bijeljini donio Odluku o izlasku...

II Simpozijum o aritmijama od 24. do 26. maja u Bijeljini

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

KOŠARAC: Šmitu je neophodna medicinska dijagnoza, krajnje je vrijeme da se ovom pacijentu ukaže pomoć

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je Kristijanu Šmitu neophodna medicinska dijagnoza, te da je...

SAVIĆ: Borce više boli nepravda u društvu od materijalnog položaja – obilježana 32. godišnjica Druge majevičke brigade (foto)

U Priboju kod Lopara danas je obilježana 32. godišnjica od osnivanja Druge majevičke lake pješadijske brigade. Ispred spomenika poginulim...