Novi gol Jovića!

Datum:

Share post:

Pobjeda Volfzburga u Frankfurtu, iako je Ajntraht bio mnogo bolji rival, stvorio veliki broj prilika, ali one se ne broje..

Luka Jović Foto: Guliver/Getty images/Alex Grimm

Ajntrahtov niz od 12 utakmica bez poraza u svim takmičenjima je okončan.

Taj niz je ostvaren prvenstveno zahvaljujući napadačkom trojcu, a zbog njega je i završen, iako je Luka Jović u završnici po deseti put ove sezone u Bundesligi pronašao „metu“ i tako se izjednačio na vrhu liste strijelaca sa Pakom Alkaserom .

Srpski napadač, kao i njegove kolege, Ante Rebić i Sebastijan Aler su imali priliku za mnogo više ali nisu bili efikasni kao u dosadašnjem dijelu sezone pa je Volfsburg uzeo ono što mu je ponuđeno.

AJNTRAHT – VOLFSBURG 1:2 (0:1)!

Na prepunoj „Komercbank areni“ domaćini su vezali četiri bundesligaške pobjede u nizu i nošeni velikom podrškom domaćih navijača, puni samopuzdanja, već od samog starta zagospodarili terenom. Nakon devet minuta igre izborili su i jedanaesterac, koji je uz pomoć VAR-a poništen, dok ih je stativa spriječila da dođu do vođstva u 15. minutu nakon udarca Manuela Fernandesa.

„Vukovi“ su boravili u svojoj polovini, ali zanimljivo, držali su u svakom trenutku tri igrača na polovini terena želeći na taj način da imaju brojčanu prednost u kontranapadu. Odbrana Ajntrahta je stajala visoko i uspijevala da se izbori sa napadačima gostiju i drži svoj tim u protivničkoj polovini.

Ali, kada to nije uspjela „kocka“ gostujućeg trenera se umalo isplatila. Vut Veghorst se našao na ivici kaznenog prostora, prebacio loptu na desnu nogu i sjajnim udarcem savladao Kevina Trapa, ali je lopta završila na prečki.

Ipak, fudbaleri Volfsburga su bili dosta uspješniji u ponovnom pokušaju.

Domaći fudbaleri su izgubili loptu na sredini terena, a Daniel Ginček je na ivici šesnaesterca pronašao Admira Mehmedija koji je prizemnim udarcem pronašao dalji ugao i šokirao domaće navijače.

U nastavku susreta, isti scenario.

Ajntraht osjetno bolji, ali Luka Jović, Ante Rebić i Sebastijan Aler bez „ubilačkog“ instinkta u napadu. Iako su imali i nekoliko „zicera“.

Na njihovu nesreću, rutine u napadu nije nedostajalo u gostujućem timu.

„Orlovi“ su ponovo izgubili loptu u svojoj polovini, a gosti su ponovo bili brojčano nadmoćniji i nakon centaršuta Elvisa Rehbečaja potpuno sam na drugoj stativi je ostao Ginček i smireno poslao loptu iz Trapa.

Jović je do kraja na asistenciju Alera smanjio rezultat, ali do su gosti ipak izdržali do kraja i odnijeli sva tri boda iz Frankfurta.

REZULTATI 13. KOLA:

RB Lajpcig – Borusija Menhengladbah 2:0 (2:0)
/Verner 3, 45+1/

Ajntraht – Volfsburg 1:2 (0:1)
/Jović 87 – Mehmedi 31, Ginček 68/

odigrano u subotu

Borusija Dortmund – Frajburg 2:0 (1:0)
/Rojs 40p, Alkaser 90+1/

Hanover – Herta 0:2 (0:1)
/Torunariga 44, Ibišević 73/

Štutgart – Augzburg 1:0 (1:0)
/Donis 39/

Verder – Bajern 1:2 (0:1)
/Osaka 33 – Gnabri 20, 50/

Hofenhajm – Šalke 1:1 (0:0)
/Kramarić 59 – Bentaleb 73/

u ponedjeljak:

Nirnberg – Bajer Leverkuzen 20.30

odigrano u petak:

Fortuna Diseldorf – Majnc 0:1 (0:0)
/Mateta 67/

TABELA: Borusija D. 33, Borusija M. 26, Lajpcig 25, Bajern 24, Ajntraht 23, Hofenhajm 21, Herta 20, Volfsburg 18, Verder 18, Majnc 18, Šalke 14, Bajer (-1) 14, Frajburg 14, Augzburg 13, Štutgart 11, Nirnberg (-1) 10, Hanover 9, Diseldorf 9.

Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan prije 32 godine osnovana ’’GARDA PANTERI’’ (foto)

U Bijeljini će danas (četvrtak, 02. maj 2024.) biti obilježeno 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’. Garda Panteri je...

Danas je Veliki četvrtak

Pravoslavni vjernici obilježavaju danasVeliki četvrtak kao sjećanje na Tajnu ili Posljednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika. Ovo je...

Srpska bogatija za 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je...

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...