BIJELJINA: Dan OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Velika Obarska obilježen bez zvanica uz kulturno-obrazovni program

Datum:

Share post:

U srijedu, 24. maja na Dan slovenske pismenosti i kulture u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Velika Obarska prigodnom priredbom u prisustvu direktora, stručnog i tehničkog osoblja škole, nastavnika, roditelja i učenika obilježen je Dan škole, praznik Sv. Ćirila i Metodija.

Ove godine škola je 24. maj proslavila bez zvanica uz prigodan program učenika koji su se potrudili da prikažu sve ono što su pripremali u sklopu nastavnih i vannastavnih aktivnosti škole.

Na samom početku programa prisutnim gostima, među kojima su bili i roditelji učenika koji su nastupali u priredbi obratio se direktor škole, gospodin Zoran Jovanović i zahvalio što su svojim dolaskom uveličali proslavu velikog dana za našu školu. Povodom odlaska u penziju, direktor škole se posebno obratio nastavnici hemije i biologije, Mirjani Josipović i učitelju Vladi Kurtumi iskazujući zahvalnost za cjelokupan dugogodišnji rad i doprinos u vaspitno-obrazovnom procesu. Povodom zapaženih rezultata pohvale su dobili i svi nastavnici i učenici za nesebičan trud, uspjeh i zalaganje u radu škole i razvoju vaspitno-obrazovnog procesa. Škola ima važnu ulogu u životu svakog pojedinca. To je institucija koja pruža nadu i daje oslonac svakom djetetu.

Kulturno-obrazovnim programom učenici škole su pokazali koliko je znanje važno i na koji način ga treba njegovati. Vrijedni učenici i njihovi nastavnici su sa posebnom pažnjom pripremili priredbu i istakli značaj obilježavanja Dana škole kroz podsjećanje na istorijske podataka o našoj školi, kao i značaj prvih slovenskih prosvetitelja i učitelja Ćirila i Metodija, koji su u 9. vijeku širili pismenost i hrišćanstvo među Slovenima.

„Naši đaci su kroz osmišljen kulturni program prikazali svoj rad i prenijeli iskrene dječije emocije. Plesom, pjesmom, igrokazima i recitacijama učenika program upriličen povodom proslave Dana škole je obojen najljepšim proljetnim bojama. Nakon kulturnog programa, učenici su učestvovali u zajedničkim sportsko-rekreativnim aktivnostima u dvorištu škole. Učenici su uzeli učešće u skoro svim sportskim disciplinama i na taj način stekli znanja da je sport više od nadmetanja na terenu i da on doprinosi zdravom razvoju i odrastanju. Ovim putem upućujemo iskrene čestitke svima koji su učestvovali u obilježavanju Dana škole sa željom da nam škola uvijek bude riznica mudrosti, mjesto gdje njegujemo vrijednosti i sa osmijehom usvajamo nova znanja“, poručili su iz škole.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...