BIJELJINA: Dan OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Velika Obarska obilježen bez zvanica uz kulturno-obrazovni program

Datum:

Share post:

U srijedu, 24. maja na Dan slovenske pismenosti i kulture u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Velika Obarska prigodnom priredbom u prisustvu direktora, stručnog i tehničkog osoblja škole, nastavnika, roditelja i učenika obilježen je Dan škole, praznik Sv. Ćirila i Metodija.

Ove godine škola je 24. maj proslavila bez zvanica uz prigodan program učenika koji su se potrudili da prikažu sve ono što su pripremali u sklopu nastavnih i vannastavnih aktivnosti škole.

Na samom početku programa prisutnim gostima, među kojima su bili i roditelji učenika koji su nastupali u priredbi obratio se direktor škole, gospodin Zoran Jovanović i zahvalio što su svojim dolaskom uveličali proslavu velikog dana za našu školu. Povodom odlaska u penziju, direktor škole se posebno obratio nastavnici hemije i biologije, Mirjani Josipović i učitelju Vladi Kurtumi iskazujući zahvalnost za cjelokupan dugogodišnji rad i doprinos u vaspitno-obrazovnom procesu. Povodom zapaženih rezultata pohvale su dobili i svi nastavnici i učenici za nesebičan trud, uspjeh i zalaganje u radu škole i razvoju vaspitno-obrazovnog procesa. Škola ima važnu ulogu u životu svakog pojedinca. To je institucija koja pruža nadu i daje oslonac svakom djetetu.

Kulturno-obrazovnim programom učenici škole su pokazali koliko je znanje važno i na koji način ga treba njegovati. Vrijedni učenici i njihovi nastavnici su sa posebnom pažnjom pripremili priredbu i istakli značaj obilježavanja Dana škole kroz podsjećanje na istorijske podataka o našoj školi, kao i značaj prvih slovenskih prosvetitelja i učitelja Ćirila i Metodija, koji su u 9. vijeku širili pismenost i hrišćanstvo među Slovenima.

„Naši đaci su kroz osmišljen kulturni program prikazali svoj rad i prenijeli iskrene dječije emocije. Plesom, pjesmom, igrokazima i recitacijama učenika program upriličen povodom proslave Dana škole je obojen najljepšim proljetnim bojama. Nakon kulturnog programa, učenici su učestvovali u zajedničkim sportsko-rekreativnim aktivnostima u dvorištu škole. Učenici su uzeli učešće u skoro svim sportskim disciplinama i na taj način stekli znanja da je sport više od nadmetanja na terenu i da on doprinosi zdravom razvoju i odrastanju. Ovim putem upućujemo iskrene čestitke svima koji su učestvovali u obilježavanju Dana škole sa željom da nam škola uvijek bude riznica mudrosti, mjesto gdje njegujemo vrijednosti i sa osmijehom usvajamo nova znanja“, poručili su iz škole.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Otvaranjem angio sale, prof. dr Zlatko Maksimović ZAVRŠIO mandat kao direktor Bolnice (video)

Sada već bivši direktor Bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović, na današnjem otvaranju nove angio sale, podsjetio je da...

Na granici Hrvatske i Slovenije pao snijeg

Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike u Sloveniji i Hrvatskoj. Na snimku koji je poslao čitalac “Nezavisnih” vidi se kako...

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...