BIJELJINA: Sportistkinje KK “UNSU“, Gavrilovićeva i Vujićeva neprikosnovene u Beogradu (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje KK „UNSU“ Bijeljina prenosimo u cjelosti:

„Proteklog vikenda, u Beogradu u organizaciji kk.“RODA“ u sportskoj dvorani „Ranko Žeravica“ održan je veliki međunarodni turnir „RODA CUP 2023“

Turnir je ove godine okupio preko 1100 učesnika iz 8 zemalja a samo takmičenje se odvijalo na deset borilišta.

U sastavu zajedničkog tima našeg Regionalnog karate saveza BIrča Majevice Semberije i Posavine (BMSiP-e) nastupali su i naši takmičari i takmičarke među kojima su najveći utisak ostavile naše takmičarke Marija Gavrilović i Milica Mia Vujić.

One su nastupale pojedinačno i ekipno. Gavrilovićeva osvojila zlatnu medalju u konkurenciji juniorki (-53). Pored toga, bila je dio ženskog juniorskog tima Regionalnog karate saveza koji je takođe bio zlatni. Ona je bila i dio ženskog kadetskoj tima regionalnog karate saveza koji je takođe bio najbolji u Beogradu. Isto tako, Milica Mia Vujić osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji kadetkinja (-54) i bila je dio ženskog kadetskog tima koji je već smo naveli bio zlatni.

Obe naše takmičarke su imale veliki broj mečeva u vrlo kratkom vremenu i iz svakog su izašle kao pobjednice. Gavrilovićeva je iako kadetkinja pobjedila u svih devet mečeva i u njima neke od najboljih kadetkinja i juniorki u regionu, dok je Milica Mia pobjedila u ukupno osam mečeva, a u njima prvakinju balkana i jednu od najboljih bugarkinja veoma kvalitetnu Nikoforovu.

U obe konkurencije bile su neporažene pa možemo reći da su ovaj put bile neprikosnovene u Beogradu.

Pored Gavrilovićeve i Vujićeve naši mlađi takmičari i takmičarke su takođe bili dio tima Regionalnog karate saveza koji je u ukupnom plasmanu klubova osvojio prvo mjestu u borbama, dok je u ukupnom plamanu turnira (kate i borbe) zauzeo drugo mjesto.

Svakako, da su i naši takmičari dali veliki doprinost ovako velikom rezultatu osvojivši 4 zlatne, 1 srebrnu i 4 bronzane medalje.

Srebrnu medalju osvojio je Andrej Milovanović u katama u konkurenciji poletaraca 2015 godište, dok su bronzane medalje pripale Andreju Jakovljeviću u borbama u konkurenciji pionira 2011 godište (-37), te Nikolini Ini Ivković i Bogdanu Gordiću u katama u konkurenciji poletarki 2015 godište i poletaraca 2014 godište.

Moramo pomenuti da su pored njih plasmanom u polufinale u kadetskoj muškoj konkurenciji odlični bili Vukašin Tripunović i Ivan Knežević.

Raduje nas rezultati naših takmičara na ovako kvalitetnom i masovnom turniru, a posebno kvaliett naših kadetkinja u fazi priprema za predstojeću WKF Svjetsku karate1 ligu za mlade u Poreču, krajem juna mjeseca. Raduje nas i dobar i uspješan nastup Andreja Jakovljevića, kojeg ovog vikenda u Baru u sastavu Reprezentacije Bosne i Hercegovine očekuje nastup na Balkanskom šampionatu za djeci do 13 godina.

Pres služba kk“UNSU““

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...

Crvena zvezda za potvrdu titule, Partizan za produžetak sna

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće utakmicu u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije. 173. izdanje fudbalske svetkovine...