NOVITOVIĆ: Rijeke u konstantnom opadanju, situacija stabilna

Datum:

Share post:

Situacija na poplavljenim područjima u Republici Srpskoj je trenutno stabilna i nema povećanog rizika jer su rijeke u konstantnom opadanju, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović.

Novitović je istakao da su u posljednja 24 časa vodostaji Sane i Une opali od 40 do 60 centimetara.

On je naglasio da je konstantan pad vodostaja i u Prijedoru, Kostajnici i Dubici i taj trend će biti nastavljen jer nema novih padavina.

-Što se tiče Gradiške i Srpca, zahvaljujući razlivanju vode uzvodno na teritoriji Hrvatske, nemamo drastičan trend rasta vodostaja i on je od centimetar do dva, ali nismo izloženi velikom riziku – naglasio je on i dodao da je trenutno vodostaj na 800 centimetara, a redovna odbrana od poplava je na 700 centimetara i teško da će biti vanredne situacije.

Novitović je istakao da sve službe civilne zaštite, spasioci i načelnici prate situaciju, koja je trenutno stabilna.

On je ponovio da je u onim opštinama, koje su prethodna tri dana bile izložene poplavama, u posljednjih 24 časa znatna stagnacija nivoa rijeka, a što se tiče Save, nema priliva vode kakav se očekivao, prenose Nezavisne.

Novitović je rekao da u ovom trenutku ništa nije povećanog rizika i Republička uprava civilne zaštite sprovodi redovne aktivnosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GBO BIJELJINA: U petak obilježavanje Dana VRS, Dana semberskih ratnih jedinica i 3. pješadijskog RS puka

Gradska boračka organizacija Bijeljina zajedno sa predstavnicima Ratnih jedinica koje su formirane na ovoj teritoriji, nadležnim organima Lokalne...

ELEKTRO BIJELJINA: U PETAK OSMACI BEZ ELEKTRIČNE ENERGIJE

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Nakon praznične pauze, radnici „Elektro-Bijeljine“ nastavljaju radove na remontima čvornih trafo stanica, tako...

Danas je Markovdan

Marko je bio saputnik i pomoćnik apostola Petra, koji ga je u svojoj prvoj poslanici nazvao svojim sinom,...

Na današnji dan – 8. maj

Danas je srijeda, 8. maj, 129. dan 2024. Do kraja godine ima 237 dana. 1429. - Predvođeni Jovankom Orleankom,...