PERIĆ: 15 miliona KM ulaganja u kapitalne projekte opštine UGLJEVIK

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić najavio je da će se u naredne dvije godine  uložiti 15 miliona KM u kapitalne projekte u ovoj podmajevičkoj opštini.
-Iz kreditnog zaduženja obezbijediće se 5,5 miliona KM a ostala sredstva će se obezbijediti iz tekućih prihoda opštine-pojasnio je Perić nakon današnjeg redovnog skupštinskog zasijedanja opštine Ugljevik.
Perić je istakao da će se raditi značajni projekti kojim će se poboljšati kvalitet života građana.
-Radićemo na poboljšanju sistema grijanja, nastavićemo dalju izgradnju šetališta korita rijeke Janje, izgradićemo novi Dječiji vrtić, kao i putnu infrastrukturu i druge projekte-naveo je Perić.
Odbornici su podržali izvještaj o radu načelnika opštine i opštinske uprave kao i izvještaj o radu Skupštine opštine Ugljevik i skupštinskih komisija za 2022. godinu.
Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić izrazio je zadovoljstvo jer će se u narednom periodu raditi brojni infrastrukturni projekti.
-Donesena je odluka o promjeni urbanističkog plana Ugljevika jer je u planu da se u saradnji sa “Putevima RS” gradi kružni tok na magistralnom putu. Imamo idejno rješenje za ovaj projekat-rekao je Lazić.
Na današnjem redovnom zasijedanju usvojen je prijedlog odluke o dugoročnom zaduženju opštine Ugljevik u iznosu od 7 miliona KM i prijedlog rješenja o davanju saglasnosti na cijene komunalnih usluga kojom će usluge biti uvećane za 15 odsto.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Istorijski uspjeh matematičara iz BiH, iz Bugarske donijeli pet medalja

Mladi matematičari iz Bosne i Hercegovine zablistali su u Bugarskoj, na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO 2024), jednom od...

Dodik čestitao Vučeviću: Radujem se saradnji, jer je iskreni prijatelj Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Milošu Vučeviću na izboru za predsjednika Vlade Srbije. - Čestitam Vučeviću izbor...

Selak uputio čestitku premijeru Srbije Milošu Vučeviću

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Vlade Republike Srbije Milošu Vučeviću, kojem je...

Skupština izglasala novu Vladu Srbije

Skupština Srbije izabrala je novu Vladu Srbije na čelu sa predsjednikom Milošem Vučevićem. Za novu vladu glasalo je 152...