Selak (SPS) na proslavi jubileja Pokreta socijalista u Kraljevu: SRPSKI SVIJET JE REALNOST, UJEDINJENE JE POČELO (foto)

Datum:

Share post:

Selak na proslavi jubileja Pokreta socijalista u Kraljevu

Povodom 15 godina postojanja i političkog djelovanja, u Kraljevu je održana svečana sjednica Glavnog odbora Pokreta socijalista, čiji je osnivač Aleksandar Vulin. Proslavi jubileja prisustvuje je i delegacija Socijalističke partije Srpske, koju predvodi predsjednik Goran Selak.

U svom obraćanju na svečanoj sjednici, Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske, čestitao je Pokretu socijalista jubilej – 15 godina političkog djelovanja.

“Naše dvije bratske partije bore se za iste političke ciljeve – za socijalnu pravdu i jednakost, kao i za promociju, očuvanje i poštovanje prava srpskog naroda, gdje god da živi. Ponosni smo što njegujemo bratske odnose, a posebnu zahvalnost dugujemo vašem dugogodišnjem lideru, Aleksandru Vulinu, koji godinama obavlja najznačajnije državne poslove na najodgovorniji način. SPS i PS, partije nacionalno odgovorne ljevice, su iskreni prijatelji i politički saborci”, rekao je lider SPS-a, prilikom obraćanja.

Selak je tokom obraćanja istakao i neophodnost svenarodnog povezivanja Srba sa obe strane Drine, te podržao politike Pokreta socijalista.

Pokret socijalista je predstavio i političku platformu “Stvaramo srpski svet”, koja podrazumijeva opšte nacionalno, kulturno, istorijsko i svako drugo povezivanje Srba u regionu. Na svečanoj sjednici Glavnog odbora obratili su se i potpredsjednik PS Đorđe Komlenski, predsjednik GO PS Beograd Vladimir Ilić i Bojan Torbica, potpredsjednik PS i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Delegaciju SPS-a, koju je predvodio predsjednik Selak, činili su još i Maksim Skoko, narodni poslanik i potpredsjednik SPS-a, Snježana Gvozden i Ratko Jokić, članovi predsjedništva SPS-a.

Osnivač i dugogodišnji predsjednik Pokreta Socijalista, Aleksandar Vulin, koji je jedan od najbližih saradnika Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, zamrzao je predsjedničku poziciju u PS, zbog imenovanja na mjesto direktora BIA. Vulin je obavljao i druge odgovorne pozicije kao što su ministar odbrane i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog

Sa Sokoca je jutros na pokloničko putovanje do manastira Ostrog krenula grupa od 33 hodočasnika, među kojima 13...

VLADA SRPSKE: Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece 60 miliona KM

Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj u 2024. godini planiran je iznos od...

Kineski predsjednik sutra sa Vučićem u Srbiji

Nakon posjete Francuskoj, kineski predsjednik sutra stiže u dvodnevnu posjetu Srbiji, a domaćin će mu biti predsjednik Aleksandar...

LAVROV: Dodik se jedini bori za dejtonske principe

"Rezolucijom o Srebrenici se žele slomiti Srbi" Lavrov poručio da se Dodik jedini bori za dejtonske principe Ministar spoljnih...