Bijeljina domaćin biciklistima na Međunarodnoj trci „Beograd-Banjaluka“

Datum:

Share post:

Sedamnaesta međunarodna biciklistička trka „Beograd-Banjaluka“ biće vožena od 19. do 22. aprila. Start prve etape je u Beogradu, a cilj posljednje u Banjaluci.

Ove godine takmičiće se 170 biciklista iz više od 30 zemalja sa četiri kontinenta. Za neke od njih ovo će biti prilika za sakupljanje bodova za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Prva etapa ove trke startovaće sa Trga republike u Beogradu 19. aprila. Prelazak graničnog prelaza „Pavlovića most“ se očekuje istog dana oko 15 časova, a petnaest minuta kasnije slijedi dolazak u Bijeljinu, na cilj prve etape, u Ulici Nikole Tesle.

Za taj dan na Trgu kralja Petra I Karađorđevića, od 14.00 časova planirane su dječije biciklističke trke, kao i kulturno-zabavni program, od 15.30 do 16.00 časova, odnosno prije prije proglašenja pobjednika etape.

Narednog dana, 20. aprila, u 11 časova startovaće druga etapa Trke iz Ulice Vuka Karadžića u Bijeljini i biće vožena do Vlasenice. Dolazak na cilj druge etape u Vlasenici se očekuje istog dana oko 14 časova.

Završetak trke je planiran za 22. april na aerodromu Zalužani u Banjaluci.

Kao i prethodnih godina, Grad Bijeljina je tradicionalno pokrovitelj cilja prve i starta druge etape ove Trke.

– Biti domaćin ovako velikom i dugotrajnom sportskom događaju znači još jednu potvrdu da smo istinski grad sporta, a istovremeno, i promociju biciklizma i zdravog načina života. Drago nam je i što sportisti simbolično brišu granice i tako povezuju gradove u Srbiji i Srpskoj, odnosno, Bosni i Hercegovini – poručio je savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radoslav Ostojić, prilikom potpisivanja ugovora o saradnji sa organizatorima Trke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srpski jezik među težima jezicima za učenje

Iako ne postoji jednoglasan odgovor na to pitanje jedan od često citiranih izvora je Foreign service institute (FSI)...

VLADIMIR MILIĆEVIĆ – dvije decenije sinonim za odbojku u Bijeljini (foto)

U Bijeljinu je došao daleke 2000 godine iz Niša u kojem je igrao za OK "Niš". Uz jednu...

Čestitke od kolega Dešavanja u Bijeljini

Поштовани, Редакција портала Дешавања у Бијељини Вам честита највећи и најрадоснији хришћански празник Васкрс уз традиционални хришћански поздрав ХРИСТОС...

Vaskršnja čestitka SDS Semberija

Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse! “U ime rukovodstva, članstva i simpatizera SDS Semberija i u svoje lično ime, upućujemo ...