Novi način naplate putarine na “9. januaru” od sutra

Datum:

Share post:

 Od sutra će se primjenjivati zatvoreni sistem naplate putarine na auto-putu “9. januar” od Banjaluke do Doboja, koji podrazumijeva plaćanje po pređenom kilometru, najavljeno je iz Javnog preduzeća “Auto-putevi Republike Srpske”.

“Cijena putarine na relaciji Banjaluka-Kladari, nadomak Doboja, za putnička vozila iznosiće sedam KM, dok će vožnja od Banjaluke do Prnjavora koštati četiri KM. Definisane su cijene i za ostale kategorije vozila”, saopšteno je iz “Auto-puteva Republike Srpske”.
 
U saopštenju se ističe da će novi cjenovnik biti dostupan na internet stranici “Auto-puteva” –www.autoputevirs.com, kao i na svim naplatnim stanicama duž auto-puta “9. januar” od Banjaluke do Doboja, kao i na auto-putu od Gradiške do Banjaluke.
 
U povratku ka Banjaluci, na privremenom naplatnom mjestu na petlji “Mahovljani”, vozači će, uz priznanicu o plaćanju putarine na auto-putu “9. januar”, dobiti i vaučer koji im garantuje besplatan prolazak kroz naplatnu stanicu “Jakupovci”.

Kada je riječ o naplati putarine elektronskim putem, pomoću TAG uređaja, na privremenoj naplatnoj stanici u Mahovljanima na naplatnim trakama za elektronsku naplatu putarine iz pravca Kladara prema Banjaluci, provjerava se ulazna stanica na kojoj je vozilo ušlo na auto-put “9. januar”, te se na osnovu toga naplaćuje putarina.

Izvor: capital.ba
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KOJI ĆE ZAKON VAŽITI: CIK raspisuje izbore do četvrtka, na potezu partije iz Srpske

Kolegijum Centralne izborne komisije BiH danas bi trebalo da odluči kada će biti održana sjednica CIK na kojoj...

Putin položio zakletvu i preuzeo dužnost predsjednika Rusije u novom mandatu (foto,video)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin položio je zakletvu na inauguraciji u Moskvi, čime je stupio na dužnost i započeo...

BANJA LUKA: Otvaranje džamije Arnaudije – prisustvuju Dodik, Cvijanovićeva, Višković i Stanivuković

Banjalučka džamija Arnaudija, za čiju obnovu je izdvojeno oko šest miliona maraka, biće otvorena danas. Kako je najavljeno, očekuje...

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 25,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...