Gradonačelnik Bijeljine “KRIVI“ ministra finansija RS zbog “KAŠNJENJA“ priliva PDV i plata radnicima Gradske uprave?!

Datum:

Share post:

Fejsbuk status Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti:

„Plata, egzistencija? Nije li ovo problem svakog drugog čovjeka u Republici Srpskoj?

U skladu sa Kolektivnim ugovorom lični dohodak zaposlenih u Gradskoj upravi treba biti realizovan između prvog i desetog u mjesecu. Za vrijeme trajanja mog mandata plate se svim zaposlenima isplaćuju po prvi put u istoriji Gradske uprave prvog u mjesecu. Za vrijeme mandata pokojnog gradonačelnika plate su isplaćivane oko 15. u mjesecu i za tako nešto postoje izvještaji kao dokazi i svaki zaposlen radnik o tome može posvjedočiti! Po prvi put ovog mjeseca plata u Gradskoj upravi nije isplaćena prvog u mjesecu i po prvi put kasni prema odredbama Kolektivnog ugovora!

Razgovarao sam sa predstavnicima Sindikata danas, objašnjene su im prilike i jasno je rečeno da plate nisu ugrožene ali da ovog mjeseca isplata kasni i da će odmah po prilivu sredstava od PDV-a, plate biti isplaćene!

RADNICI PITAJU: Zašto kasni plata u Gradskoj upravi Bijeljina? (foto)

Šta se dešava sa prilivom od PDV-a je možda najprije pitanje za ministricu Zoru Vidović?

Već se uveliko govori o tome da republička kasa ima ozbiljan problem i da spoljni dug Republike Srpske zadaje velike glavobolje te je tako počelo uzimanje i preraspodjela sredstava sa lokalnog nivoa!

Već sada je jasno da su dugovanja naše zemlje prevelika i da će kroz koju godinu likvidnost biti sporna, a plate svih u državnim administracijama i preduzećima upitne!

Za koju godinu godinu mandat predsjednika republike neće biti poželjan, a aktuelni “predsjednik” zajedno sa svojom svitom biće daleko, izbor njegovog novog prebivališta biće veliki, on će lako, a kako ćemo mi to ne znam!

Budimo srećni dok plate još primamo a o egzistenciji ćemo tek brinuti!“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...