Vlada posvećena strateškom razvoju privrede

Datum:

Share post:

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović istakao je danas u Banjaluci da je sprovođenjem neophodnih mjera Vlada Srpske posvećena strateškom razvoju privrede.

Mitrović je, u razgovoru sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske, naglasio spremnost da Ministarstvo privrede i preduzetništva i Unija održavaju snažne partnerske odnose, s ciljem stvaranja boljeg poslovnog ambijenta, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku je razgovarano o realizaciji Programa ekonomskih reformi Republike Srpske od 2023. do 2025. godine, kao i o unapređenju postojećih i usvajanju novih strateški dokumenata za razvoj privrede.

Sagovornici su naglasili važnost nastavka stimulativne podsticajne politike, s ciljem značajnog tehnološkog unapređenja privrede, kao i promociji investicionih potencijala Republike Srpske, a među važnim mjerama izdvojeni su reforma obrazovnog sistema koja bi bila prilagođena potrebama tržišta rada.

Na sastanku je rečeno da je rasterećenju privrede doprinijelo i smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta, kao i optimizacija administrativnih procedura i formalnosti kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

Razgovarano je i o važnosti nastavka procesa digitalne transformacije privrede, podršci razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, sistemskom suzbijanju sive ekonomije, kao i ravnomjernom regionalnom razvoju privrede Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pokret za Bijeljinu sutra će se družiti sa sugrađanima i tradicionalno vršiti podjelu vaskršnjih jaja

Sutra, 3. maja u 10.00 časova, kod ulaza u Zelenu pijacu (pored San Marka) članovi Pokreta za Bijeljinu,...

Nevrijeme ponovo pogodilo Dubai – Kiša pada od noćas, uveli škole na daljinu

Ujedinjeni Arapski Emirati opet su na udaru velike količine padavina o čemu svjedoči kiša koja u Dubaiju pada od...

IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE – GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI (foto)

Proteklog vikenda u Zenici održano je Državno prvenstvo za Djecu do 13 godina u borbama i katama pojedinačno...

BIJELJINA: Polaganjem vijenaca obilježeno 32 godine od osnivanja „GARDA PANTERI“ (foto)

Danas su u Bijeljini, polaganjem vijenaca na Spomeniku poginulim borcima Semberije obilježene 32 godine od osnivanja "Garde Panteri". Nakon...