OSTAJE LI VLADA SRPSKE I BEZ TREĆEG MINISTRA: Dogan i Kabić NE MOGU biti ministri zbog ’’saobraćajke“, a Petar Đokić MOŽE – ’’…ako je KRAO’’ impulse od Telekoma!?

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Igora Crnadka šefa Kluba poslanika PDP  prenosimo u cijelosti:

– Tačno je da je Socijalistička partija napravila faul jer je sakrila sve informacije vezano za novoizabranog ministra porodice, omladine i sporta, ali danas čujemo da je i SNSD ovakvu vrstu informacija sakrio od javnosti, vezano za jednog njihovog ministra, kaže Crnadak.

-Međutim, katastrofalna je poruka da neko ne može biti ministar u Vladi ako je napravio krivično djelo vozeći automobil, a neko drugi može biti ministar ako je krao od tadašnjeg „Telekoma“ i za to pravosnažno presuđen, što je slučaj sa predsjednikom Socijalističke partije – rekao je šef Kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak tvrdi da je slučaj ministra porodice, omladine i sporta još jedna lažna predstava SNSD-a, a jedino što bi moglo pokazati njihovu iskrenost jeste da SP ne bude dio Vlade. 

Govoreći o današnjoj sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je da nema potrebe da Vlada gomila zakone, ostavljajući poslanicima samo 3 dana za analizu i pripremu.

– Takođe, ni na ovoj sjednici Kolegijuma, iako je predstavnik Vlade bio prisutan, nije bilo objašnjenja zašto toliko kasne sa zakonima o formiranju Vojske, Uprave za indirektno oporezivanje  Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Republike Srpske, što je obaveza još od 10. decembra prošle godine, a imali su vremena da pripreme 27 drugih zakona – naveo je Crnadak, ističući da je takav ignorantski odnos nedopustiv i da će PDP insistirati da Vlada ispuni obaveze koje proističu iz zaključaka NSRS.

Crnadak je pozvao Vladu Republike Srpske i druge relevantne institucije da narodu u Republici Srpskoj na normalan način objasne kako će se obračunavati cijena električne energije u novoj godini:

– Opet nas blamiraju i u regionu, gdje se prenosi ona smiješna izjava prvog čovjeka Regulatorne agencije za energetiku i ništa ne znači neka objava predsjednika SNSD-a po tom pitanju. Bitno je da ljudi barem dobiju tačnu i preciznu informaciju, jednostavno objašnjenu, kako će im se obračunavati struja u novoj godini – rekao je Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dodik čestitao Vučeviću: Radujem se saradnji, jer je iskreni prijatelj Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Milošu Vučeviću na izboru za predsjednika Vlade Srbije. - Čestitam Vučeviću izbor...

Selak uputio čestitku premijeru Srbije Milošu Vučeviću

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Vlade Republike Srbije Milošu Vučeviću, kojem je...

Skupština izglasala novu Vladu Srbije

Skupština Srbije izabrala je novu Vladu Srbije na čelu sa predsjednikom Milošem Vučevićem. Za novu vladu glasalo je 152...

GORDANA GAJIĆ: Rana sjetva kukuruza nosi prednosti, ali i rizike

Ovogodišnji vremenski uslovi omogućili su veoma ranu proljećnu sjetvu u Semberiji, te je kukuruz, kao najzastupljenija ratarska kultura,...