PPK BIJELJINA organizuje promociju projekta „Naše je bolje – PROIZVEDENO U SRPSKOJ“ (foto)

Datum:

Share post:

Privredna komora Republike Srpske, Područna privredna komora Bijeljina danas je organizovala promociju projekta “NAŠE JE BOLjE – PROIZVEDENO U SRPSKOJ“.

Đorđe Slavinjak, vlasnik i direktor bijeljinskog preduzeća „Spektar Drink“ poručio je da aktivnosti koje se odnose na važnost kupovine domaćih proizvoda treba da budu češće, sve dok to ne postane sastav svakodnevnice sugrađana.

„Sve dok ne počnemo konzumirati domaće proizvode, ne možemo očekivati bolje stanje u privredi. Konzumacija domaćih proizvoda pod kampanjom „Naše je bolje“ ima za cilj da promoviše proizvode i da skrene pažnju koliko je to bitno za egzistenciju ovoga društva. Naša društvena zajednica ne može opstati ako mi ne konzumiramo proizvode koje sami proizvodimo“, rekao je Slavinjak.

On je istakao da ne postoji nijedan razlog da se ne konzumiraju domaći proizvodi koji, kako kaže, imaju visok nivo kvaliteta.

TESTNA REKLAMA

„Nivo kvaliteta u „Spektar Drink“ preduzeću je nivo koji odgovara starom JUS standardu. JUS standard je bio standard kvaliteta koji u prvom planu imao interes potrošača. Mi još uvijek koristimo proizvode sa jako puno prerađevina voća i povrća, onako kako je JUS zahtjevao, a i više od toga, jer nam je cilj zadovoljstvo potrošača“, kaže Slavinjak.

Cilj projekta je dodatni podsticaj domaćoj privredi za povećanje proizvodnje, novo zapošljavanje uz jačanje svijesti potrošača da kupovinom domaćih proizvoda pomažu razvoj domaće proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta.

S obzirom na povećanu fluktuaciju kupaca u predstojećim prazničnim danima, PPK Bijeljina pokrenula je kampanju u trgovačkim lancima kroz označavanje i isticanje proizvoda koji imaju domaće porijeklo. Cilj je da se razvije svijest kod stanovništva o kvalitetu i važnosti kupovine domaćih proizvoda, poboljšanju kvaliteta proizvoda i unapređenje poslovanja domaćih preduzeća kao i podizanja nivoa njihove konkurentnosti u odnosu na strane proizvođače.

“Današnja akcija pokazuje da Privredna komora želi da pomogne proizvođačima domaćih proizvoda da se afirmišu kod potrošača, da bi oni što više kupovali domaće proizvode. Kupovinom domaćih proizvoda, radimo na povećanju i konkurentnosti naših privrednih društava, što znači da će naši potrošači da biraju proizvode koje naši privrednici, naša privredna društva proizvode. Bitno je reći da se kupovinom domaćih proizvoda smanjuje spoljnotrgovinski disbalans. Cilj ove akcije je da se promijeni činjenica da više uvozimo nego što izvozimo, da imamo što više domaćih proizvoda, da što manje uvozimo kako bi više novca ostalo u našoj državi”, rekla je Slavica Marković, direktor Područne privredne komore Bijeljina.

Jovan Vasilić, predsjednik Udruženja potrošača “Zvono” kaže da je kvalitet domaćih proizvoda ujednačen sa kvalitetom iz inostranstva.

“Razlika između domaćih i uvezenih proizvoda je u tome što oni koji se uvoze imaju niže cijene. Kada govorimo potrošačima kako da kupuju i šta da gledaju, pozivamo se na slogan “Naše je bolje”. U našim materijalima unazad nekoliko godina preporučujemo domaće, iako ne govorimo o konkretnim proizvođačima, jer to nije naš posao. Mi sa uvozom robe djelimično uvozimo i inflaciju izvana. Kod nas faktički inflacija dođe mnogo viša nego što bi trebala da bude. U svakom slučaju, podsticati domaću proizvodnju i naš savjet je uvijek da se po mogućnosti kupi ovo što se ovdje proizvede”, istakao je Vasilić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đokovićeve sljedeće mete i brojke koje bi ga učinile besmrtnim

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i ta rečenica već sada može da se izgovori bez ikakve...

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...