Glasnik semberskog fudbala – MIJODRAG JAKOVLJEVIĆ “MISTER MJ“, ’’Otišao tiho, kao što je i živio

Datum:

Share post:

Prije nekoliko dana, tiho i skromno kako je i živio, napustio nas je Mijodrag Jakovljević, sportski radnik i sportski novinar. Umro je u svojim Međašima gdje je i sahranjen.

Mijodrag Jakovljević je bio zaljubljenik u fudbal i od početka  osamdesetih godina prošlog vijeka je postao dopisnik saradnik mnogih listova u bivšoj SFRJ.

Njegove objave su se mogle naći u Semberskim novinama, Frontu slobode iz Tuzle, Sportskim novostima iz Zagreba, beogradskom Sportu i Žurnalu, Fokusu, Glasu Srpske, sarajevskom Oslobođenju i ko zna kojim još novinama. Kada su se pojavili elektronski mediji pisao je za Sport DC i banjalučku Pravdu BL kao i bijeljinske portale.

Bio je glasnik  semberskog fudbala, čiji se glas, zahvaljujući njemu, širio po cijeloj državi. Njegovi tekstovi su bili kratki i koncizni a nekada i široki i jasni,ali svi su znali šta se dešavalo u Semberiji.

Prelistavajući stare novine u muzeju Semberije i Narodnoj biblioteci u Bijeljini, zapažamo da u zadnjih trideset i više godina sa njegovim čuvenim potpisom „MJ“ ima na stotine objava a on nikada nije za to nagrađen zaslužnim priznanjem.

Jedino priznanje je dobio od FK “Proleter“ iz Dvorova  na proslavi 70 godina postojanja kada je nagrađen Zahvalnicom za doprinos u stvaranju istorije kluba svojim objavama u sredstvima informisanja.

Vjerujem da je iza njega ostala i velika arhiva i fotografije koje je uvjek pravio svojim malim foto aparatom.

Nadamo se da će ovaj moj tekst pokrenuti neke strukture da u narednom periodu odaju priznanje Mijodragu Jakovljeviću, makar potshumno.

Počivaj u miru Miodraže.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Vaskršnji turnir u Crnjelovu okupio brojne učesnike i goste (foto)

U organizaciji Lovačkog udruženja „Crnjelovo“, u Donjem Crnjelovu, 4. maja 2024. godine je održan prvi Vaskršnju turnir u...

Ministar Minić potpisao Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede sa delegacijom Bjelorusije

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić potpisao je danas u Banjaluci Memorandum o saradnji u...

Banjaluka i Bijeljina IMAJU NAJSKUPLJE KUĆE: Za ovaj iznos je neko kupio objekat od 91 kvadrata i plac

Prema podacima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) za grad Bijeljina, najskuplja kuća sa plaćem koja...

GBO BIJELJINA: U petak obilježavanje Dana VRS, Dana semberskih ratnih jedinica i 3. pješadijskog RS puka

Gradska boračka organizacija Bijeljina zajedno sa predstavnicima Ratnih jedinica koje su formirane na ovoj teritoriji, nadležnim organima Lokalne...