ZVEZDINE LEGENDE VEČERAS U BIJELJINI (foto, video)

Datum:

Share post:

Udruženje navijača Crvene Zvezde iz Bijeljine, organizovalo je večeras u Galeriji Centra za kulturu “Semberija”, promociju knjiga Zorana Timića Time „Mogu li i ja sa vama da razbijam voz“ i Aleksandra Apostolovskog „Dule Savić“.

U knjizi jednog od najistaknutijih navijača Crvene zvezde i legende Delija, Zorana Timića Time, opisni su brojni događaji na tribinama i ulicama Srbije, bivše Jugoslavije i Evrope. Autor je bio aktivni učesnik svih zbivanja na Zvezdinom sjeveru u periodu od početka 80-ih godina i jedan od utemeljitelja navijačke grupe Ultras a, kasnije i grupe” Delije Sever”.

„Mnoge stvari sam doživio i sve sam to prenio u knjigu koju večeras promovišem. Sve je napisano u prvom licu i mogu reći da je to moja autobiografska knjiga, a neki način i istorijat navijačkog pokreta u bivšoj Jugoslaviji i nakon toga“,rekao je Timić.

Dušan Dule Savić ,punih devet godina bio je član Crvene zvezde. Tokom tog perioda svoje ime je upisao zlatnim slovima u anale kluba a slobodno se može reći da ne postoji igrač u istoriji crveno-belih, koji je više voljen i poštovan od strane navijača, kako kluba čiji je dres nosio, ali i pristalica najljućih rivala.

Savić je rekao da se u knjizi o njemu, nalazi dosta toga što u javnosti do sada nije objavljeno, posebno kada je riječ o nekim fotografijama.

Govoreći o fudbalu nekada i sada, Savić je istakao da se danas fudbal znatno razlikuje u odnosu na neka prethodna vremena.

„Možda se nekada igrao fudbal za koji kažu da je ljepši, danas se igra modernije brže i snažnije. Moramo da prihvatimo realnost kakvu imamo, nema više velikih asova kao nekada. Danas se mnogo toga dešava kroz marketing, sve je to napredno ali meni je ono ranije bilo uzbudljivije i ljepše” ,rekao je Savić.

Večerašnja promocija, privukla je brojnu publiku, posebno vatrene navijače Crvene zvezde.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BANJA LUKA: Otvaranje džamije Arnaudije – prisustvuju Dodik, Cvijanovićeva, Višković i Stanivuković

Banjalučka džamija Arnaudija, za čiju obnovu je izdvojeno oko šest miliona maraka, biće otvorena danas. Kako je najavljeno, očekuje...

Današnje CIJENE proizvoda na kvantaškoj pijaci u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Kvantaškoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 1 BIJELI LUK – VREĆA 5 kg 20,00 KM 2 CRNI LUK  3 kg 6,00 KM 3 KROMPIR...

Danas inauguracija Vladimira Putina

Novoizabrani predsjednik Rusije Vladimir Putin na današnjoj svečanosti u Kremlju biće inaugurisan na tu dužnost, čime će se...

XXIII horski festival „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini od 10. do 12. maja

Horski festival "Majske muzičke svečanosti", održaće se u Bijeljini u periodu od 10. do 12. maja po dvadesettreći...