POČEO PROJEKAT FINANSIJSKE PISMENOSTI (foto)

Datum:

Share post:

U saradnji sa svojim partnerima, Agencija za osiguranje RS je organizovala predavanje o finansijskoj pismenosti u osiguranju.

Predavanje je održano na Ekonomskom fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a učesnici su upoznati sa osnovama autoodgovornosti i osiguranja od nezgoda, osiguranja imovine i života, kao i o dobrovoljnom penzijskom osiguranju i njegovim prednostima.

Predavač Miloš Grujić je rekao novinarima da situacija na terenu ukazuje na veliki nedostatak znanja građana RS u ovoj oblasti.

Kao posljedica toga građani trpe velike štete u pogledu matrijalne, zdravstvene i ekonomske sigurnosti.

TESTNA REKLAMA

“Situacija na terenu pokazuje da i odrasli i mlađi građani ne znaju kome da se obrate kada dođe do određenog problema”, naveo je Grujić, koji je poručio građanima da na vreme osiguraju svoje zdravlje i imovinu.

Ekonomista Sasa Grabovac je istakao, da su posljedice ovakve situacije sa nepoznavanjem elementarnih prednosti i nedostataka finansijskih proizvoda iz oblasti osiguranja, izuzetno težak ekonomski položaj građana kojima se dese štetni događaji. Istovremeno sa njima, trpi i cijelo društvo.

„Veliki broj građana nema ni približnu sliku o cijenama osiguranja, tako da se mnogi iznenade kada dobiju ponudu za osiguranje stana ili kuće u iznosu manjem od 100 KM. Isto tako, mnogi od onih koji su se osigurali, malo znaju o svojim pravima, kao i načinima njihovog ostvarivanja. U tom smislu, projekti koji se bave finansijskim opismenjavanjem građana su više nego dobro došl”i, rekao je Grabovac.

Agencija za osiguranje će održati još dvije radionice, a počele su i kampanje na tv stanicama, društvenim mrežama i portalima iz Rep Srpske.

Deđavanja u Bijeljini
Izvor: swot.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...

NEŠKOVIĆ (SDS) IZABRAN ZA DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH

Posalnik SDS Želimir Nešković iz Lopara, na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, je izabran za delegata...

BIJELJINA: Organizovana regionalna konferencija „Sigurne zajednice za sigurnu budućnost građana“ (foto)

Danas su u Bijeljini, u okviru Projekta jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u...

Na šta novac troše predstavništva Republike Srpske u inostranstvu?

Predstavništva Republike Srpske u inostranstvu dobila su još novca iz budžeta. Drugi put ove godine. Početkom ove, za...