POČEO PROJEKAT FINANSIJSKE PISMENOSTI (foto)

Datum:

Share post:

U saradnji sa svojim partnerima, Agencija za osiguranje RS je organizovala predavanje o finansijskoj pismenosti u osiguranju.

Predavanje je održano na Ekonomskom fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a učesnici su upoznati sa osnovama autoodgovornosti i osiguranja od nezgoda, osiguranja imovine i života, kao i o dobrovoljnom penzijskom osiguranju i njegovim prednostima.

Predavač Miloš Grujić je rekao novinarima da situacija na terenu ukazuje na veliki nedostatak znanja građana RS u ovoj oblasti.

Kao posljedica toga građani trpe velike štete u pogledu matrijalne, zdravstvene i ekonomske sigurnosti.

“Situacija na terenu pokazuje da i odrasli i mlađi građani ne znaju kome da se obrate kada dođe do određenog problema”, naveo je Grujić, koji je poručio građanima da na vreme osiguraju svoje zdravlje i imovinu.

Ekonomista Sasa Grabovac je istakao, da su posljedice ovakve situacije sa nepoznavanjem elementarnih prednosti i nedostataka finansijskih proizvoda iz oblasti osiguranja, izuzetno težak ekonomski položaj građana kojima se dese štetni događaji. Istovremeno sa njima, trpi i cijelo društvo.

„Veliki broj građana nema ni približnu sliku o cijenama osiguranja, tako da se mnogi iznenade kada dobiju ponudu za osiguranje stana ili kuće u iznosu manjem od 100 KM. Isto tako, mnogi od onih koji su se osigurali, malo znaju o svojim pravima, kao i načinima njihovog ostvarivanja. U tom smislu, projekti koji se bave finansijskim opismenjavanjem građana su više nego dobro došl”i, rekao je Grabovac.

Agencija za osiguranje će održati još dvije radionice, a počele su i kampanje na tv stanicama, društvenim mrežama i portalima iz Rep Srpske.

Deđavanja u Bijeljini
Izvor: swot.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...