KURTI: Primjena odluke o izricanju kazni vozačima na Kosovu ODLOŽENA za 48 sati

Datum:

Share post:

Kurti se hitno oglasio: Primjena odluke odložena

Vlasti privremenih institucija u Prištini odložile su primjenu odluke o kažnjavanju onih koji nisu izvršili preregistraciju vozila za 48 sati.

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti objavio je to sinoć na Tviteru.

Odluka je donijeta na zahtjev Sjedinjenih Američkih Država, a Kurti se tim povodom zahvalio američkom ambasadoru Džefu Hovenijeru na posvećenosti i angažovanju.

„Prihvatam njegov zahtjev za 48-časovno odlaganje izricanja kazni za nelegalne KM (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rješenja u naredna dva dana“, naveo je Kurti na svom nalogu na Tviteru.

Ambasador Hovenijer je objavio kratko saopštenje da su SAD, kako je rekao, zabrinute što lideri tzv. Kosova i Srbije nisu postigli sporazum o rješenju trenutne krize na Kosovu i Metohiji.

„Pitali smo vladu (tzv.) Kosova da odloži za 48 sati primjenu i dozvoli EU i SAD da se ubuduće angažuju u pronalaženju rješenja“, naveo je on.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUKOVIĆ: Očekujemo pobjedu Ljubiše Petrovića – PDP bitan politički faktor u Bijeljini (foto)

Glavni odbor PDP je na juče (subota, 17. maj 2024.) održanoj sjednici u Bijeljini donio Odluku o izlasku...

II Simpozijum o aritmijama od 24. do 26. maja u Bijeljini

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

KOŠARAC: Šmitu je neophodna medicinska dijagnoza, krajnje je vrijeme da se ovom pacijentu ukaže pomoć

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da je Kristijanu Šmitu neophodna medicinska dijagnoza, te da je...

SAVIĆ: Borce više boli nepravda u društvu od materijalnog položaja – obilježana 32. godišnjica Druge majevičke brigade (foto)

U Priboju kod Lopara danas je obilježana 32. godišnjica od osnivanja Druge majevičke lake pješadijske brigade. Ispred spomenika poginulim...