BORENOVIĆ, PDP: 27. godina nakon “Maestrala“ i “Oluje“ da čizma hrvatskih vojnika gazi po Republici Srpskoj?

Datum:

Share post:

– Trebalo je samo da prođu izbori, pa da se otvoreno progovori o namjeri Hrvatske da pošalje svoju vojsku u Republiku Srpsku i BiH u okviru EUFOR-ove vojne misije. Dočekali smo da 27 godina nakon „Maestrala“ i „Oluje“ dođe do mogućnosti da čizma hrvatskih vojnika gazi po Republici Srpskoj, a da naša vlast o tome ćuti. Je li i to dio „Bakinačkog sporazuma“ između Dodika i hrvatskog predsjednika? – pita Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Borenović kaže da Hrvatska može da uradi šta hoće, a njihovi agenti u vlasti Republike Srpske na to oćute i zažmire na oba oka.

– Nakon što je prethodni saziv Savjeta ministara problem izgradnje nuklearnog i radioaktivnog odlagališta na Trgovskoj gori podigao na svjetski nivo, te se o tome diskutovalo i pred nadležnim tijelima UN-a, SNSD-ovi kadrovi u aktuelnom sazivu su sve to stopirali, pa im je trebao čitav mandat da donesu jednu pravnu strategiju o tom pitanju. Ima li očiglednijeg dokaza o čistom podaništvu Hrvatskoj od nečinjenja po ovom krucijalnom pitanju, koje ugrožava živote stotina hiljada naših ljudi? Ima li očiglednijeg dokaza od ćutanja na mogućnost da hrvatska vojska sa šahovnicom maršira po Republici Srpskoj? – rekao je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Lazareva subota u Bijeljini obilježena na tradicionalan način

Tradicionalnom proljećnom igrom „Lazarice“ ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini je danas obilježena Lazareva subota. Dječiji ansambl Srpskog...

‘’LAZARICE’’ će mještanima MZ Novi Dvorovi u nedjelju poželjeti igrom i pjesmom blagorodnu godinu

U nedjelju 28.04.2024. godine u 08.00 časova  Lazarice  će proći kroz naselje Novi Dvorovi, kada će u veseloj...

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Isplata prve dvije tranše za učenike osnovnih i srednjih škola do 30. aprila

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pričao je o subvencijama za prevoz učenika osnovnih...

PLEJOF: JAHORINA –BUDUĆNOST, treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS

Večeras se u Palama igra treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS. Jahorina na korak od...