MINISTAR za veze uzeo sestrića za savjetnika, ISKUSTVO STEKAO U SERVISU U BIJELJINI!

Datum:

Share post:

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić vjeruje samo bliskim rođacima pa je za svog savjetnika uzeo sestrića Aleksandra Jelisića, a nakon što je prethodno na raznim pozicijama zaposlio troje drugih rođaka.
 

Jelisić je u Ministarstvu počeo da radi prije manje od mjesec dana i to kao Trninićev savjetnik, a na to mjesto došao je sa dobrim referencama i iskustvom koje je stekao u servisu za računare „Panta Rei“ u Bijeljini.

Prema našem izvoru Trninić je prije tri godine tražio da Jelisić sa srednjom stručnom spremom bude zaposlen u „Elektro – Bijeljinu“.

Međutim, nakon što mu to nije udovoljeno, a nakon što je obnovio mandat na mjestu ministra, Trninić je sestrića odlučio postaviti za savjetnika. U međuvremenu je Jelisić završio fakultet informatičkog smjera.

Na sajtu Ministarstva, u rubrici “savjetnici” niko nije naveden.

Nepotizam nije novina za Trninića jer je i ranije zapošljavao rodbinu u Ministarstvo, pa je tako, kada je postao ministar u prošlom mandatu, na mjesto sekretarice zaposlio Jelenu Trninić Popović kojoj je ministar nerođeni stric.

Nedugo zatim, nju je prebacio u odjeljenje za finansije i računovodstvo. Po Trninićevom zahtjevu, brat Jelene Trninić je zaposlen u preduzeću „Autoputevi RS“ u centru za nadzor saobraćaja u Doboju.

Nakon što je Trninićeva prebačena u računovodstvo, za novu sekretaricu postavljena je Snježana Došen kojoj je Trninić istovremeno i ujak i stric.

Nezvanično, Trninić je nedavno Snježaninog muža Zorana Došena želio da zaposli u „Autoputevima RS“, ali mu to nije pošlo za rukom.

Brat Snježane Došen je zaposlen u Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH (BHANSA). U Savjetu ove Agencije, koji odlučuje o finansijskom planu i unutrašnoj organizaciji radnih mjesta, član je Dragana Beslać, član DNS-a, stranke iz koje je i ministar Trninić.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić nije se javljao na naše pozive, a u Ministarstvu su rekli da će pitanje koje smo mu uputili u vezi sa rodbinskim zapošljavanjem Trninić vidjeti sutra jer je danas na putu.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ZVIJEZDINI AFRIKANCI HIT WWIN LIGE BIH

Ovosezonski hit najjače fudbalske lige BiH su dva internacionalca iz Afrike Saliman Kayode i Goswill Vadze koji nastupaju...

“Brčanska princeza“ i višestruka šampionka razmišlja o prekidu karijere

Jedna od najtitularnijih odbojkašica u BiH, Žana Dragutinović (28) iz Brčkog razmišlja o prekidu karijere. Dojučerašnja reprezentativka BiH i...

KOJI ĆE ZAKON VAŽITI: CIK raspisuje izbore do četvrtka, na potezu partije iz Srpske

Kolegijum Centralne izborne komisije BiH danas bi trebalo da odluči kada će biti održana sjednica CIK na kojoj...

Putin položio zakletvu i preuzeo dužnost predsjednika Rusije u novom mandatu (foto,video)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin položio je zakletvu na inauguraciji u Moskvi, čime je stupio na dužnost i započeo...