Proslavljena krsna slava Sveta Petka Paraskeva: Episkop Fotije poželio da Ugljevik napreduje u svakom smislu

Datum:

Share post:

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poželio je da opština Ugljevik napreduje u svakom smislu na današnjoj svečanosti povodom krsne slave ove podmajevičke opštine-Svete Petke Paraskeve.
-Ugljevik smo proglasili namjesništvom naše Eparhije, duhovni centar je sad uzdignut, treba da ide u svjetovnom i svakom drugom smislu i ako Bog da, da  postane grad-rekao je episkop Fotije.
Vladika je čestitao rukovodstvu i građanima opštine Ugljevik krsnu slavu i zaštitnicu Svetu Petku Paraskevu.
-Suština naše pravoslavne vjere i hrišćanstva je da volimo Boga, koji je stvorio čitav svijet i kosmos, nas ljude, ali i da volimo jedni druge, bližnje svoje, komšije, prijatelje, ljude koje susrećemo prvi put u životu i to je krstolika ljubav i folosofija pravoslavna-istakao je vladika Fotije.
Episkop Fotije je poželio načelniku Ugljevika Vasiliju Periću dalji uspjeh u radu.
Slavske svečanosti u opštini Ugljevik počele su Svetom arhijerejskom liturgijom u hramu Svete Petke Paraskeve, litijom koja je prošla gradskim ulicama, nakon čega je tradicionalno ispred zgrade opštine prelomljen slavski kolač a nakon toga proslavljena je slava ugljevičkog hrama.
Načelnik Perić u čestitki je rekao je da proslavljajući krsnu slavu, slavimo ime Božje, ali i sve one koji su pomogli i pomažu da se sačuvamo, ostanemo i opstanemo na ovim prostorima i da po dostignutom razvoju, baš u svim oblastima, Ugljevik bude u vrhu ne samo u Republici Srpskoj i BiH.
Perić je episkopu Fotiju poklonio ikonu sa likom Gospoda Isusa Hrista.
-Srećan sam što je uvijek uz nas i sa nama naš duhovni otac, Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, divan arhijerej naše majke Srpske pravoslavne crkve, sjajan duhovnik, veliki intelektualac, umjetnik, rodoljub i čovjekoljub, saborac i saradnik-rekao je Perić.
Slavimo naše uspjehe, uspjehe naših ljudi, posebno mladih, istakao je Perić.
Slavi opštine Ugljevik prisustvovao je pomoćnik vojnog atašea ambasadora Ruske Federacije u BiH Sergej Kuklev, župan Kidričeva (Slovenija) Anton Leskovar, delegacija grada Kavadarci iz Makedonije, načelnik opštine Lopare Rado Savić i drugi brojni gosti.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DR ALEKSANDRA MIJATOVIĆ: Sa prvim simptomima alergija, potrebno je posjetiti doktora (video)

Za portal Dešavanja u Bijeljini, o periodu alergija, samim alergijama i liječenju, pričala je dr Aleksandra Mijatović, specijalista...

Predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji 2024: Povratak u neogruevizam?

U Republici Sjevernoj Makedoniji će se 8.maja 2024.godine održati drugi krug predsjedničkih izbora i redovni parlamentarni izbori.  Na izborima, prema...

Novak Đoković započeo 424. sedmicu na prvom mjestu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 424. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da...

Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog

Sa Sokoca je jutros na pokloničko putovanje do manastira Ostrog krenula grupa od 33 hodočasnika, među kojima 13...