Crnogorski SAN je ispunjen: NEMA rada nedeljom!

Datum:

Share post:

Skupština Crne Gore usvojila je izmene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je predviđeno da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedeljom i praznicima, izuzev u prodajnim objektima ili mestima u kojima je to neophodno zbog obezbeđenja životnih potreba građana. 

Od ovoga su izuzete: apoteke, pekare, cvećare, suvenirnice, kiosci sa štampom, kao i prodavnice sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme.

Nedeljom i praznicima moći će da rade i benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru njih, pijace, štandovi odnosno tezge, kao i prodavnice, kiosci i automati smešteni unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka.

Među izuzecima su i štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vreme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vjeme javnog prikazivanja kinematografskih dela, kao i skladišta za trgovinu na veliko.

Ministarstvo ekonomije je ranije odbilo zahtev Tržnog centra Delta city u Podgorici da mu se ipak omogući rad nedjeljom.

Predstavnici južnoafričkog investicionog fonda Hiprop investment limitid, koji su vlasnici najvećeg šoping mola u Crnoj Gori, tvrde da će im uvođenje neradne nedelje u trgovini smanjiti prihode, što će izazvati otpuštanje 20 odsto radne snage.

Izvor: mondo.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ: ’’Otvorena vrata’’ za konsultacije u vezi sa isplatama subvencija za đačke karte osnovaca i srednjoškolaca

Gradska uprava Grada Bijeljina organizuje ’’Otvorena vrata’’ za konsultacije u vezi sa isplatama subvencija za đačke karte osnovaca...

CIK ODLUČILA: Lokalni izbori u BiH odžaće se 6. oktobra

CIK ODLUČILA Lokalni izbori u BiH odžaće se 6. oktobra Centralna izborna komisija BiH danas je donijela jednoglasnu odluku...

Semberski poljoprivrednici očekuju dobre prinose

Radovi na semberskim njivama u punom su jeku. Kao najveća „fabrika pod vedrim nebom“ i ovu sezonu dočekuje...

LOPARE: Sastanak rukovodstva Opštine sa delegacijom Trstenika (foto)

Načelnik Rado Savić sa saradnicima, povodom Dana i krsne slave opštine Lopare, je održalo sastanak sa predstavnicima bratske...