Bijeljina: Ograničiti brzinu kretanja vozila na lokalnim putevima

Datum:

Share post:

Govoreći o rezultatima rada u februaru na području Policijske uprave Bijeljina, načelnik Žarko Ćosić je naveo da je evidentirano smanjenje broja krivičnih djela za 27 odsto u odnosu na uporedni period protekle godine., što ukazuje da je stanje bezbjednosti zadovoljvajuće.

Inspektor za bezbjednost saobraćaja u Policijskoj upravi Bijeljina Radenko Knežević rekao je da je u februaru evidentirana jedna saobraćajna nezgoda sa teškim povredama, 13 sa lakim povredama, a 48 sa materijalnom štetom. Od strane Policijske uprave Bijeljina jednicima lokalne samouprave upućen  je zahtjev za formiranje komisije za postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme puta u skladu sa Zakonom o javnim putevima.

A takođe, je tokom ovih dana održan je sastanak rukovodstva Policijske uprave Bijeljina sa predstavnicima osiguravajućih društava na ovom području o primjeni obrasca evropskog izještaja o saobraćajnoj nezgodi. Na sastanku je usvojen zaključak da se putem standardizovanog obrasca unaprijedi rad u ovoj oblasti sa ciljem rješavanja većeg broja saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. Jedan od zaključaka je i da osiguravajuća društva, prilikom izdavanja ovog obrasca, upoznaju vozača o načinu njegove primjene.

Policijska uprava Bijeljina aktivirila je na putevima koji su u njihovoj nadležnosti, od 04. pa do 28. aprila, kontrolu brzine kretanja vozila koja se  vrši  preko radarskog sistema “Ramer – Dual''. Ovaj sistem radarske kontrole podrazumijeva evidentiranje brzine bez zaustavljanja vozila i prisustva policijskih službenika. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju na obje saobraćajne trake i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, a isti posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Izvor: ntvarena.com

Prethodni tekst
Sledeći tekst

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nevrijeme ponovo pogodilo Dubai – Kiša pada od noćas, uveli škole na daljinu

Ujedinjeni Arapski Emirati opet su na udaru velike količine padavina o čemu svjedoči kiša koja u Dubaiju pada od...

IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE – GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI (foto)

Proteklog vikenda u Zenici održano je Državno prvenstvo za Djecu do 13 godina u borbama i katama pojedinačno...

BIJELJINA: Polaganjem vijenaca obilježeno 32 godine od osnivanja „GARDA PANTERI“ (foto)

Danas su u Bijeljini, polaganjem vijenaca na Spomeniku poginulim borcima Semberije obilježene 32 godine od osnivanja "Garde Panteri". Nakon...

„Gospođa Milihbrot“ 21. maja u Centru za kulturu „Semberija“

Diva filmskog i pozorišnog glumišta Gorica Popović gostovaće 21. maja u Bijeljini sa komedijom “Gospođa Milihbrot” (Branislav Nušić)...