Adidas preuzima tron i povećava profit

Datum:

Share post:

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas povećao je svoju procjenu profita za 2018. godinu, po osnovu snažnih finansijskih performansi ostvarenih u devet mjeseci.

Kompanija je, međutim, srezala ciljane prihode zbog slabijeg od očekivanog rasta prihoda u Zapadnoj Evropi, prenosi agencija Rojters.

Iako od većeg rivala Najkija Adidas preuzima tržišni udio u Sjevernoj Americi, ta američka kompanija sve više osvaja tržišta Evrope, Bliskog istoka i Azije, gdje je prodaja Najkija porasla za devet odsto u tri mjeseca zaključno sa avgustom. 

Izvršni direktor Adidasa Kasper Rorsted je za CNBC rekao da je njegova kompanija imala “odličan kvartal” i da će ovo biti izvrsna godina. 

Neto dobit grupacije će, kako je saopšteno, porasti za 16 do 20 odsto u ovoj godini, na između 1,66 i 1,72 milijarde evra, u odnosu na ranije projektovani rast od 13 do 17 odsto. 

Ipak, prihodi od prodaje će porasti za osam do devet odsto, što je nešto niže u odnosu na raniju projekciju rasta od oko deset procenata. 

Prihodi Adidasa u trećem kvartalu porasli su za osam odsto na 5,87 milijardi evra, u odnosu na procjenu analitičara od 5,92 milijarde evra, dok je neto dobit skočila za 19 odsto na 656 miliona evra, čime je nadmašena projekcija analitičara od 619 miliona evra.

Izvor: www.atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

OBRAČUN VODNIH NAKNADA U 2023. GODINI: U Budžet prikupljeno 21.413.658,21 KM

Javna ustanova „Vode Srpske“ u toku 2023. godine izdala je obveznicima 528 rješenja o obračunu posebnih vodnih naknada. U...

Gram prevencije je duplo značajniji od kilograma liječenja – Na vrijeme se obratite Centru za promociju i prevenciju bolesti Doma zdravlja Bijeljina (video)

U februaru  tekuće godine u sklopu Doma zdravlja Bijeljina osnovan je Centar za promociju zdravlja i prevenciju bolesti...

NEŠKOVIĆ: Dom naroda BiH u blokadi već dva mjeseca voljom bošnjačkih delegata

Dom naroda Parlamenta BiH je već mjesec i po dana u blokadi i bez zasjedanja. Bošnjački klub delegata...

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO: Apel građanima da obrate pažnju tokom boravka na otvorenom i da se ne kreću kroz neuređena područja koja mogu biti...

Saopštenje JZU Institut za javno zdravstvo, prenosimo u cjelosti: "S obzirom na nastupajuće praznike i toplije vrijeme kada se...