Sahranjen narodni poslanik Aleksandar Fulurija

Datum:

Share post:

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Fulurija, koji je preminuo od posljedica virusa korona, sahranjen je danas na groblju Kosovo polje u Višegradu.
 
Opijelo u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu služilo je sveštenstvo Crkvene opštine Višegrad.

Na komemoraciji, održanoj ispred crkve u Andrićgradu, oproštajni govor je održao ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević koji je istakao da je Fulurija bio odmjeren, strpljiv i izuzetan čovjek u svakom pogledu.

On je poručio da je Fulurija iza sebe ostavio mnogo toga kroz profesionalni angažman, sportsko djelovanje, političko djelovanje i što je najvažnije, ostvario se kao porodičan čovjek.

U ime građana Višegrada obratio se Slavko Topalović koji je rekao da Aleksandar potiče iz porodice u kojoj je naučio da bude pošten, vrijedan, da služi drugima, da poštuje porodicu i sve ljude bez obzira iz koje sredine potiču.

"Mnogi će se začuditi kakve je sve ljude Aco prihvatao i primao za prijatelje. Sa rijetkim darom da od poznanika pravi prijatelje i poštovaoce, da svoju ljekarsku etiku ne vrši samo u ordinaciji nego svuda gdje je boravio. On je bio čovjek koji je nastojao da bude dobar u svemu što radi, jer samo ako bude dobar i služi svim ljudima, on će ispuniti svoj životni zadatak i cilj. Uspio je da uradi ono ka čemu je uvijek težio. Kažu da je pravi čovjek onaj koji u životu sagradi kuću, osnuje porodicu, školuje djecu i bude pošten među ljudima, sačuva obraz sebi, svojim precima i potomcima. Aco je to sve učinio", naglasio je Topalović.

Branko Fulurija, sin preminulog poslanika, rekao je u obraćanju prisutnima da je njegov tata bio dobar otac, suprug, sin, brat i deda, dobar ljekar i političar, ali prije svega veliki čovjek.

"Veličina jednog čovjeka se ogleda u broju drugih života koje je on dotakao i promijenio nabolje. Otišao je prerano, ali će nastaviti da živi kroz živote svih nas koji ćemo mu biti vječno zahvalni", dodao je Branko.

On je naglasio da im je otac u amanet ostavio težak zadatak da pokušaju da dostignu ljudske veličine do kojih je on dosegao.

Osim porodice, sahrani su prisustvovali Fulurijine kolege, načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života iz Republike Srpske, te građani Višegrada.

Narodni poslanik NDP-a Aleksandar Fulurija preminuo je u nedjelju, 31. januara, u 59. godini od posljedica virusa korona na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci.

Fulurija je rođen 22. septembra 1962. godine u Foči. Osnovnu školu završio je u Vitkovićima, Gimnaziju u Goraždu, Medicinski fakultet započeo u Sarajevu, a diplomirao na Univerzitetu u Novom Sadu.

Radio je u domovima zdravlja Novo Goražde i Višegrad, gdje je obavljao dužnost direktora.

Izabran je za odbornika u Skupštini opštine Višegrad u dva mandata. Od 2010. do 2014. godine bio je delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabran je 2018. godine.

Na funkciju predsjednika Košarkaškog saveza BiH imenovan je u aprilu 2016. godine.

Mitropolija Dabrobosanska dodijelila mu je Gramatu zahvalnosti 2014. godine za nesebičan materijalni doprinos i odanost svetoj vjeri pravoslavnoj.

Iza njega su ostali roditelji, supruga, dva sina, kćerka i unuk. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Prijavile se hiljade semberskih poljoprivrednika: Za podsticaje spremno 40 miliona KM

Za podsticajna sredstva za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji od 28. marta do 17. aprila podneseno je 3.800...

„Kriza traje duže vrijeme“ Privrednici prodaju robu po nižim cijenama da bi SAČUVALI RADNA MJESTA

Iako je, prema statističkim podacima, ukupna industrijska proizvodnja u RS u februaru 2024. godine, u poređenju sa januarom...

Zatrpala ga zemlja na 170 METARA DUBINE: Spasilački tim pronašao bušilicu, pretpostavlja se da je i RUDAR U BLIZINI

Potraga za rudarom, koji je ostao zaglavljen u jami rudnika lignita Mramor kod Tuzle i nalazi se na...

U Srpskoj rođena 21 beba – 11 djevojčica i 10 dječaka

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođena je 21 beba, od čega 11 djevojčica i 10 dječaka,...