VUKANOVIĆ: Odlazak ''Batagona'' iz BiH moja najveća pobjeda

Datum:

Share post:

Prije dvije godine, Republiku Srpsku je uzburkala vijest da firma „Batagon“ iz švajcarskog Cuga kupuje privredni gigant Republike Srpske, zvorničku „Aluminu“, ali da želi da preuzme i Fabriku glinice „Birač“.

Otišao sam u Švajcarsku da otkrijem šta je Batagon
Narodni poslanik Nebojša Vukanović, koji je u Narodnoj skupštini Republike Srpske više puta upozoravao na porijeklo novca i sumnjive reference firme “Batagon”, otišao je u Švajcarsku i da otkrije šta je „Batagon“.

VUKANOVIĆ: DNS nije nosilac promjena, mjesto mu je na začelju opozicije
https://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/novosti//17431.vukanovic-dns-nije-nosilac-promjena,-mjesto-mu-je-na-zacelju-opozicije.html

Moja najveća pobjeda
U telefonskom razgovoru sa portalom Dešavanja u Bijeljini, Vukanović kaže da odlazak „Batagona“ iz BiH smatra jednom od svojih najvećih pobjeda, jer smatra da bi i „Alumina“ i „Birač“ nestale da ih je „Batagon“ preuzeo.

https://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/novosti//17402.lopare-odrzano-sudenje-vukanovic—kerovic-video.html
LOPARE: Održano suđenje Vukanović – Kerović (video)

Nažalost nisam spriječio preuzimanje Hotela ''Bistrica''
„Upozoravao sam da je „Batagon“ jedan velika prevara i da iz nje stoje političari i tajkuni koji se kriju iza ofšor kompanije, iza izvjesnog Matića. Njihov cilj je bio da se dokopaju najvažnijih resursa RS, da ih unište, kao što je sve uništeno u privatizaciji. Bio sam prvi i najveći kritičar dolaska „Batagona“ u RS i ukazivao da je to prevara, da se radi o sumnjivom kapitalu. Mislim da je moj odlazak u Švajcarsku bio ključan da „Batagon“ ne preuzme potraživanja „Alumine“ i da postane većinski vlasnik. Nažalost, nisam spriječio preuzimanja hotela „Bistrica“ koja je poslije toga zatvorena. Drago mi je da su neki radnici „Alumine“ javno istakli zahvalnost zbog toga što sam ih spasio od potpune propasti i gašenja što bi bilo da je, ne daj Bože, „Batagon“ uzeo „Aluminu“, rekao je Nebojša Vukanović za portal Dešavanja u Bijeljini.

https://www.desavanjaubijeljini.com/sr/news/novosti//17431.vukanovic-dns-nije-nosilac-promjena,-mjesto-mu-je-na-zacelju-opozicije.html
VUKANOVIĆ: NEĆU PRISUSTVOVATI SASTANKU OPOZICIJE U BIJELJINI

Spasio sam nekoliko hiljada radnih mjesta
Vukanović je izrazio zadovoljstvo ovom „pobjedom“, jer se ispostavilo da je istina ono što je govorio i da je uradio dobru stvar – spasio nekoliko hiljada radnih mjesta.

Preko prevara do procesuiranja
„Da država nije zatvorena i da institucije funkcionišu, oni bi tragom hotela „Bistrica“ na Jahorini došli do velikih prevara i sigurno da ljudi koji stoje iza čitave operacije, trebali bi biti procesuirani“, zaključio je Vukanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ŽRK “Bijeljina“ u borbi za prvaka – večeras rukometni spektakl i promocija novog šampiona Republike Srpske

ŽRK ‘’Radnik’’ Bijeljina poziva na rukometni spektakl i promociju novog šampiona Republike Srpske Saopštenje za javnost ŽRK ‘’Radnik’’ Bijeljina...

Glavni odbor PDP zasijeda u Bijeljini (foto)

Glavni odbor PDP zasijeda u Bijeljini U Bijeljini je danas (subota, 18. maj 2024.) sa početkom u 12.00 časova...

BIJELJINA: Na danjašnji dan 2016. FK “Radnik“ osvojio KUP BiH! (foto)

Bijeljinski Radnik je na današnji dan, 18. maja 2016. godine osvojio Kup BiH i izborio plasman u kvalifikacije...

„ISKORISTILI SU TRAGEDIJU“: Davor Dragičević traži da Stanivuković i Trivićeva odustanu od kandidature

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida Dragičevića, koji se kandidovao za gradonačelnika Banjaluke, traži da se iz izborne...