LOPARE: RADO SAVIĆ – ''Gradićemo četiri nove poslovne zone''

Datum:

Share post:

Kandidat SDS za načelnika opštine Lopare Rado Savić na proteklim lokalnim izborima osvojio je četvrti mandat. Savić je pobijedio sa 45% glasova, što im je donijelo 11 odborničkih mandata u Skupštini gdje sa PDP-om, koji je osvojio tri mandata čine Skupštinsku većinu. Pored SDS-a, u Skupštini djeluju još četiri partije: SNSD i DNS sa po tri mandata, dva odbornička mjesta dobio je Demos i jedan Socijalistička partija.

U LOPARAMA STABILNA SKUPŠTINA VEĆINA
“U Loparama postoji stabilna Skupštinska većina. Mi smo jedna od rijetkih opština koja je još u decembru mjesecu usvojila budžet za 2021. godinu. Iako su izbori bili krajem godine, Lopare normalno funkcionišu sa svim dokumentima koji su neophodni da se usvoje. Odlučili smo da idemo u realizaciju naših ciljeva za naredni četvorogodišnji mandat”, rekao je Savić za portal Dešavanja u Bijeljini.

NASTAVAK INFRASTRUKTURE U LOPARAMA
On je kao prioritet u daljem radu istakao nastavak izgradnje komunalne infrastrukture, poboljšanje puteva, vodovoda, rasvjete, a tu su svakako i  aktivnosti na osnaživanju privrede. Savić je ujedno najavio i izgradnju novih poslovnih zona.
“Gradićemo četiri nove poslovne zone, odnosno jednu u Priboju, dvije u Loparama i jednu u Bobetinom Brdu koja će biti u blizini budućeg autoputa Beograd-Banjaluka”, rekao je Savić.

AMBICIOZNI PLANOVI O POLJOPRIVREDI
On je istakao da ima ambiciozne planove kada je riječ o poljoprivredi. S obzirom da je riječ o podmajevičkom krajau, već postoji repektabilan broj novih zasada šljive, ali cilj je da se taj broj poveća, kao i da u toku je izgradnja savremene hladnjače.

Sportsko-rekreativni kompleks na Busiji podržan od Vlade Srpske
“Projekat izgradnje sportsko-rekreativnog kompleksa na Busiji podržan je od strane Vlade Republike Srpske. Opština Lopare do sada je izdvojila oko 100.000KM za izgradnju pristupnog puta, a očekujemo i podršku drugih lokalnih zajednica koje gravitiraju ka tom centru. Ubjeđen sam da će taj projekat u narednom periodu biti realizovan, gdje će biti zaposleno najmanje 100 radnika” – rekao je Savić u razgovoru za portal Dešavanja u Bijeljini.

Projekat Busija podržan je i od Grada Bijeljina sa 100.000 KM za vrijeme mandata pokojnog Gradonačelnika Miće Mićića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...

DODIK: PDP su stranci rekli da izađu na izbore po Šmitovom zakonu

 Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da činjenica da PDP nije učestvovao u izradi Izbornog zakona Republike...

BORENOVIĆ: Dodik opet pokušava da svoje brljotine pere preko PDP

Najveći prevarant i lažov koji se ikada rodio u ovom narodu, Milorad Dodik, opet pokušava da svoje brljotine...