Realizacija 14. literarnog i likovnog konkursa “Republiko Srpska, u srcu te nosim, tobom se ponosim”

Datum:

Share post:

Dana 25.1.2021.godine,u prostorijama Centra za kulturu Bijeljina održan je posljednji u nizu sastanaka radnih tijela za realizaciju 14. literarnog i likovnog konkursa „Republiko Srpska, u srcu te nosim, tobom se ponosim“.

Aktivnosti na realizaciji dijela Programa rada Gradske boračke organizacije Bijeljina, konkretno na realizaciji 14. literarnog i likovnog konkursa za učenike osnovnih škola Grada i regije Bijeljina na osnovnu temu “Republiko Srpska u srcu te nosim,tobom se ponosim“ započete su 16.10.2020.godine, kada je Predsjedništvo GBO Bijeljina donijelo odluku da se i u školskoj 2020/21 god, i pored problema s pandemijom, raspiše literarni i likovni konkurs.

Tom prilikom imenovana su i radna tijela (komisija i dva žirija) i odmah se krenulo s radom. U škole je putem pošte poslat tekst 14. konkursa na ruke direktora. Pored toga iste smo mejlom upoznali s tekstom. Kao i uvijek do sada Semberske novine i Srpski borac besplatno su objavili tekst Konkursa. Rok za dostavu radova bio je 18.1.2021.god.

Do navedenog roka pristiglo je 16 radova iz šest škola. Članovi žirija su dobijali radove u elektronskoj formi i radom od kuće ocijenili ocjenama 1- 5 i na osnovu rang liste pojedinačno sačinili konačnu listu. Na sastanku od 25.januara usaglasili su stavove i proglasili tri najbolja rada.

Nagrade za 1, 2 i 3 mjesto je nagrada: desetodnevno ljetovanje djece na Crnogorskom primorju i diplome i majice sa posvetom. Svi učesnici, njihovi nastavnici i škole će na završnoj svečanosti dobiti i zahvalnice. Nagrade tradicionalno obezbjeđuje Javni fond dječije zaštite RS, u okviru projekta Socijalizacija djece RS 2021.

Pristiglo je i 142 likovna rada iz devet osnovnih škola. Žiri za likovne radove je u Galeriji CZK pregledao sve radove, odabrao 25 radova za završnu svečanost, za izložbu 11. Februara 2021. godine. Tri najuspješnija rada je odabrao i dodijelio im 1, 2 i 3. mjesto i nagrade, kao i za likovne radove.

Sve nagrade će biti uručene 11 .2. 2021. godine u Galeriji Centra za kulturu uz prisustvo nagrađenih, njihovih nastavnika i direktora kao i roditelja, članova Skupštine Gradske boračke organizacije, Gradonačelnika , sveštenstva i drugih zvanica, uz primjenu propisanih mjera zaštite od korone. Uz prikladan kulturno – zabavni program autori će pročitati nagrađene literarne radove.

U programu će učestvovati etno grupa sestre Mrkaljević, studenti i profesori Pavlović Univerziteta i SKUD Semberija. Izložba će biti postavljena u maloj svečanoj Sali za vjenčanja. Pored učesnika Konkursa zahvalnice će biti uručene svima onima koji su pružili bilo kakvu pomoć za organizovanje i realizaciju konkursa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...