U BIJELJINI PREMINUO POTPUKOVNIK VRS ĐOKO PAJIĆ

Datum:

Share post:

U Bijeljini je danas u 72. godini preminuo potpukovnik VRS Đoko Pajić.

Đoko Pajić rođen je 1949. godine u selu Zagoni kod Bijeljine. Poslije osnovne škole, upisuje i 1968. godine završava srednju ekonomsku školu u Bijeljini sa odličnim uspjehom.

Iste godine počinje da radi u Opštinskoj upravi Bijeljina, odakle je upućen i 1972. godine završava školu rezervnih oficira pješadije u Bileći. Vraća se u Opštinsku upravu Bijeljina, gdje radi kao pomoćnik načelnika, a od 1983. godine kao načelnik opštinskog štaba teritorijalne odbrane.

U tom periodu, za doprinos u razboju i jačanju teritorijalne odbrane dobio je niz priznanja od opštinskog, regionalnog i republičkog nivoa, a 1988. godine odlikovan je od strane Predsjedništva SFRJ zlatnom medaljom za rad u istom periodu završava i pravni fakultet u Sarajevu.

Učesnik je odbrambeno-otadžbinskog rata od novembra 1991. godine  na dužnosti načelnika Štaba 17. partizanske brigade JNA, u činu rezervnog majora OS SFRJ.

Od njenog preformiranja od aprila 1992. godine na mjestu načelnika Štaba 1. semberske lake pješadijske brigade VRS. Tokom rata obavljao je i druge komandne dužnosti u IBK. Po završetku rata vraća se u Opštinsku upravu Bijeljina, gdje radi do penzionisanja 2008. godine.

U tom periodu, u dva mandata, bio je predstavnik RS i srpskog naroda u Domu naroda parlamentarne skupštine BiH.

Nažalost, kao otac poginulog borca VRS, u periodu od 2000. do 2008. godine bio je predsjednik opštinske i republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca RS.

Sahrana je u ponedjeljak 25. januara 2021. godine u 13.00 časova na Gradskom groblju Pučile u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...

PETROVIĆ: Sa Jasminom Abdulahagić i sa njenim timom se može jako lijepo diskutovati i moguće je sarađivati

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, govorio je o održanom Sajmu turizma i gastokulture...

BIJELJINA: Radnik Želju gurnuo na sporedni kolosijek

Očekivalo se da meč Radnik – Željezničar donese neizvjesnu utakmicu, a dobili smo lak i siguran trijumf ekipe...

CRNA GORA: Dva amandmana na rezoluciju, krivica individualna, poštovati Dejton

Crna Gora će uz posredovanje SAD predati dva amandmana na njemačku Rezoluciju o Srebrenici u cilju postizanja što...