Danas je održana 28. sjednica Skupštine Grada Bijeljina.

SG BIJELJINA: Razmatran i usvojen niz tačaka Dnevnog reda u interesu Grada Bijeljina (foto, video)

Najviše vremena odobornici i izlagači tačaka posvetili su Izvještajima javnih preduzeća, od kojih je većina u finansijskim problemima zbog maćehinskog odnosa Gradske uprave prema preduzećima.

Izvještaj o radu Banje Dvorovi u Dvorovima kod Bijeljine predstavio je direktor Milorad Zekić koji je iznio niz problema sa kojima se susreću.

„I šestu godinu poslovali smo pozitivno i JU Banja Dvorovi može normalno da radi i funkcioniše bez ikakvih problema, bez ikakvih trzavica, da nema problema ni sa platama, odnosno ličnim primanjima, ni sa dobavljačima, ali ima problema kada su u pitanju investicije, a to je, prije svega, zato što se u Banju nije ulagalo već niz godina. Mi smo prošle godine uspjeli da nešto investiramo od planiranih 200.000 KM, doznačeno nam je 100.000. Prošle godine smo mijenjali kompletno krov, odnosno vršili sanaciju, njegovu zamjenu, iznad hotela Sveti Stefan, iznad restorana, to je preko 2.000 kvadrata. Značajno smo učestovali i u nabavci opreme medicinske, poboljšali smo park… Zaista, zadnjih godina nije se ulagalo toliko koliko smo prošle godine, ali kažem, imamo već i problem, a to je prevashodno doznačavanje sredstava od strane Grada koji nije doznačio 100.000 KM prošle godine, tako da smo upali u jedan mali problem… ali, mi smo nekako uspjeli da isplatimo lična primanja, nešto smo ostali malo dobavljačima, uspjeli smo da se dogovorimo, da nas ne utužuju… Već je problem i ove godine, prva tranša koja je trebala da bude doznačena JU Banji Dvorovi koja se, isto, odnosi na investiranje, odnosno na sanaciju prostora, nije doznačena, tako da ćemo vjerovatno „šepati“ i ovu godinu“, istakao je Zekić i dodao da je dosta stvari zapostavljeno. 

Kako kaže, prije 57 godina izrađen je Olimpijski bazen u Dvorovima, a do današnjeg dana on nije renoviran.

„On nije pokriven, nego se bukvalno sanira iz godine u godinu kroz špatlanje i farbanje. Mi smo imali čvrsto objećanje da će Vlada Republike Srpske za protekle tri godine, ide i četvrta godine, uložiti negdje oko 30 miliona maraka. Međutim, mi stojimo tamo gdje smo stali, a to je – kada smo imali onu posebnu sjednicu, kada smo pričali o Banji Dvorovi, formirali smo određene komisije, Gradonačelnik je formirao neku komisiju, neku posebnu komisiju… vjerujte da se u Banji do sada niko nije pojavio i mi stojimo sa tom aktivnošću. Tamo su stvari amortizovane i devastirane i to propada iz jednog prostog razloga – zato što o JU Banja Dvorovi niko ne brine, a prevashodno mislim na sam Grad“, rekao je Zekić.

On je objasnio da je 2008. godine Grad preuzeo kompletnu kontrolu nad Banjom Dvorovi i „sve do danas, je jedna opšta nebriga Grada“.

„Neko se zaista maćehinski odnosi prema Banji, neko Banju blokira i mi ćemo doći u probleme. Ako dođemo u probleme, ako neko blokira Banju – vjerujte da se to Grad izmiriti. Ja neću kao direktor, kao odgovorno lice, jer ovo su dugovanja iz prethodnog perioda – do 2018. godine. Od 18. godine mi nemamo nijednog pfeninga dužni nikome. Kada je u pitanju Poreska uprava, radnici, dobavljači“, naveo je Zekić pričajući da je rok 1. jul za isplatu određenog iznosa duga, kako bi bio otpisan još jedan dio.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име