U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

Datum:

Share post:

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ koji uz finansijsku podršku vlade Švajcarske provode Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Federalno ministarstvo zdravstva u saradnji sa Institutom za populaciju i razvoj.

Prezentaciji su prisustvovali pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Milan Latinović, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, predstavnici Saveza gradova i opština RS, predstavnici Instituta za populaciju i razvoj, predstavnici Doma zdravlja Bijeljina i predstavnici Odbora za zdravstvo grada Bijeljina.

Dom zdravlja Bijeljina je najveći od 11 odabranih domova zdravlja iz Republike Srpske koji će učestvovati kao partneri u realizaciji projekta, čija će prva faza trajati do 2027. godine, a planirano je ukupno trajanje projekta do 2035. godine.

„Odmah po dobijanju prvih informacija o pripremi projekta Zdrave zajednice u BiH, rukovodstvo Doma zdravlja Bijeljina je preduzelo aktivnosti da naš dom zdravlja bude uključen u projektne aktivnosti. Moram da se zahvalim Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, jer je prepoznalo potencijal naše lokalne zajednice, a naročito profesionalan kadar, opremu i resurse kojima Dom zdravlja raspolaže, koji će svakako biti okosnica realizacije ovog projekta, a sve u cilju očuvanja zdravlja naših sugrađana“ – navela je prim. dr Danijela Đukin, direktorica Doma zdravlja Bijeljina.

„Projekat zdrave zajednice u BiH kao jedan od osnovnih ciljeva ima unapređenje zdravstvenog statusa žena, muškaraca, djece i mladih u BiH prevencijom bolesti i promocijom zdravih stilova života. Dom zdravlja Bijeljina je formiranjem Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti već preduzeo određene aktivnosti i učinio veliki korak ka realizaciji ovog cilja, a sama realizacija projekta i projektne aktivnosti će u najvećem dijelu biti realizovane upravo preko Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti Doma zdravlja Bijeljina“ – navodi dr Zoran Vasilić, načelnik Centra za promociju zdravlja i prevenciju bolesti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ U NOVOM SADU: Ponosan sam na ono što smo uradili – tražim od vas ubedljivu pobedu

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" održala je predizborni skup u Spensu u Novom Sadu. Sat vremena...

KOVAČEVIĆ: Očigledno je da u opoziciji nema interesa da se zaštite prava Srpske

Iako SNSD smatra da je ubjedljivo najbolje rješenje da sve parlamentarne stranke iz Republike Srpske sjednu zajedno i...

POBJEDNIČKOJ MJESNOJ ZAJEDNICI 300.000 KM: Počinje festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“

Ono čime se Semberija može ponositi su vrijednosti koje će ove, 2024. godine ponovo biti oživljene u novom...

PIKSI OTPISAO CIJELI TIM! Ovih 12 igrača je otpalo! (foto)

Dragan Stojković Piksi nema lak posao, treba izabrati najboljih 26, a toliko je fudbalera na raspolaganju! Selektor Srbije Dragan Stojković...