LOPARE: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala Opštine (foto)

Datum:

Share post:

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u saradnji sa opštinskom upravom Lopare, okupio je u Centru za kulturu poljoprivredne proizvođače, turističke radnike i učenike.

Koordinator projekta Tanja Marković je rekla da je danas prezentovan prvi dio projekta Promocija poljoprivrenih potencijala opštine Lopare, a predstavilo se i pet žena, koje su ostvarile značajne rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji i sa svojim proizvodima postale prepoznatljive u regionu.

Lazar Đurić, direktor Turistička organizacije opštine Lopare je istakao veliki značaj projekta za lokalnu zajednicu.

„Nadam se da će navedeni projekat dati doprinos mladim poljoprivrednicima i turističkom potencijalu opštine Lopare“, rekao je Đurić.

Stručni saradnik za poljoprivredu opštine Lopare, Radislav Davidović je rekao da je na prezentaciji građanima predstavljeno šta lokalna zajednica posjeduje i čime raspolaže u poljoprivredi i koji su njeni potencijali.

„Govorili smo o poljoprivrednim površinama, o ulaganjima i šta radimo u ratarskoj, voćarskoj, plsteničkoj i proizvodnji na otvorenom“, naveo je Davidović.

Aktivnost je podržana u okviru Projekta „Promovisanje ekonomske diverzifikacije u ruralnim područjima Jugoistočne Evrope (SEDRA II) – Izgradnja kapaciteta lanaca vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja“ koji sprovodi „SWG“ u partnerstvu sa „GIZ“.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Piksi objavio širi spisak za EURO

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak pred EURO. Na njemu se nalaze 35 imena, od...

Dodik u Doboju na manifestaciji folklora „Balkanski karavan“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će u Doboju prisustvovati manifestaciji folklora "Balkanski karavan". Dodik će manifestaciji prisustvovati u...

KMF “Radnik MD Shop“ večeras u finalu Kupa BiH i borbi za trofej koji jedino nedostaje

Futsaleri Radnika iz Bijeljine morali su iza sebe ostaviti neuspjeh u ligi Bosne i Hercegovine. Semberci su ispali...

RADOJIČIĆ: Želim biti alternativa postojeća dva politička bloka, SNSD – SDS i PDP

Predsjednik pokreta Svojim putem Igor Radojičić, rekao je da su lokalni izbori stepenica do narednih opštih izbora kada...