Da li će neko od poslanika u NS RS izbjeći sutrašnju sjednicu?

Datum:

Share post:

Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Opozicionari su najavili da će doći, ali da neće glasati za Izborni zakon Srpske. Rekli su i da će podržati Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije o stradanju svih naroda na području Srebrenice. Zbog pritisaka stranaca neki se možda i predomisle. A možda se i ne pojave na sjednici.

– Narodni poslanici obično do početka sjednice, u ovom slučaju sutra do 10 časova, obavijeste svoje klubove ili poslaničke grupe, da neće biti prisutni na sjednici. Još uvijek nije stiglo nijedno obavještenje narodnih poslanika o odsustvu sa sutrašnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske – kažu iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Dolazak u telefonskom razgovoru za ATV potvrdili su u klubovima vladajuće većine. Ipak, do sutra se neki možda i predomisle. Iz SNSD-a poruka, nema povlačenja pred Republikom Srpskom. 

– Oni koji neće doći, meni je jasno zašto neće doći. Neće doći zato što su prodali vjeru za večeru, neće doći zato što ne smiju od stranih tutora i mentora koji im daju instrukcije šta smiju šta ne smiju. Mislim da je krajnje vrijeme da se dozovu i da stanu na crtu u odbranu Republike Srpske. Nemamo više vremena za bilo kakve izlete – rekao je Danijel Škipina, poslanik SNSD-a u NSRS.

Rukovodstvo najveće stranke pozvalo je na odgovornost sve one koji odlučuju ispred SNSD-a. Nema, kažu, prostora za lične interese. 

– Teret onoga što se trenutno dešava je na nama koji smo dobili priliku u ime SNSD-a da obavljamo određene funkcije. Tu smo tražili posebnu odgovornost prije svega za posao koji obavlja svako od nas pojedinačno. Da kroz taj posao koji obavlja štiti interes Republike Srpske. I s te stane da bude nešto sa čim se može ponositi partija, odnosno SNSD – kaže Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD-a.

Izborni zakon Srpske reakcija je na nametnute tehničke izmjene Izbornog zakona BiH od strane nelegalnog Kristijana Šmita. Zbog toga najviše galame u Američkoj ambasadi u BIH. To je, izgleda, najviše uplašilo opozicionare koji su jasno poručili da neće glasati za Zakon. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

JSD Partizan mijenja ime!?

POVEZANE VIJESTI

JSD Partizan mijenja ime!?

Redovna skupština JSD Partizan održana je na stadionu, u prostorijama Sportskog društva, a jedan od predloga koji je...

Ministarstvo poljoprivrede isplatilo 2.877.460 KM podsticaja za 1.073 korisnika

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo 2.877.460 KM podsticaja...

Stevanović, advokat iz Bijeljine naplatio dug koji IRB nije mogao

Bijeljinski advokat Miloš Stevanović koji je nedavno otkupio dospjela potraživanja Investiciono – razvojne banke (IRB) RS, počeo je...

BIJELJINA: BIMA u subotu organizuje besplatne specijalističke ljekarske preglede za sve građane MZ Janja i okoline (foto)

BIMA iz Sarajeva organizuje 102. akciju pružanja specijalističkih ljekarskih pregleda, sada po treći put u MZ Janja kod...