NEŠIĆ ocijenio da se rad parlamenta pomjerio s mrtve tačke

Datum:

Share post:

Zamjenik predsjedavajućeg Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić rekao je Srni da je slika stanja u parlamentu odraz političkih odnosa, neriješenih i nagomilanih problema u BiH, te da se svaki, i najmanji, pomak slavi.Ocjenjujući rad parlamenta u ovoj godini, Nešić je rekao da bi volio da može reći da je zadovoljan radom Predstavničkog doma, ali da mu se čini da su stvari ipak krenule sa mrtve tačke.

– Kako smo započeli rad, činilo mi se, da će mi proći mandat, a da neću riječ progovoriti jer sjednica gotovo nije ni bilo – istakao je Nešić i dodao da je Predstavnički dom, u odnosu na prethodni period, od preuzimanja mandata u ovoj godini radio bolje.
Nešić konstatuje da je Predstavnički dom u ovoj godini održao 14 sjednica.
– Usvojeni su zakoni koji su godinama čekali na usvajanje, ali je sve to daleko od dinamike kojom bih želio da radimo – rekao je Nešić i dodao da Predstavnički dom nije dva mjeseca zasjedao zbog epidemije virusa korona.

– Ključni problem BiH je odsustvo spremnosti na kompromis. Kompromis se postigne kada se hoće, ali, uglavnom, volje za tako nešto nema – ocijenio je Nešić.

 
 

On je takvo stanje u BiH ilustrovao usvajanjem budžeta institucija BiH za ovu godinu i Mostarom.– Zbog nedostatka kompromisa, BiH je jedina zemlja koja budžet za ovu godinu usvaja u julu, i to uz silna političarenja i natezanja, BiH je zemlja u kojoj se izbori u jednom gradu ne održavaju 12 godina – konstatovao je Nešić.

On je rekao da su takve stvari u BiH povod za slavlje, ali je istakao da se tu “nema šta slaviti”.
Nešić, koji je poslanik DNS u Srpskom klubu, volio bi da parlament bude efikasniji i mjesto demokratske debate, ali da se, nažalost, pretvorio u arenu populizma.

– Svjedoci smo da na svakoj sjednici nekoliko poslanika iz Federacije BiH uporno upućuje inicijative i prijedloge koji su potpuno neustavni i zadiru u nadležnosti entiteta iako su svjesni da takvi prijedlozi neće dobiti podršku nas iz Republike Srpske i neće proći – istakao je Nešić.

On smatra da im takve inicijative služe za “bacanje prašine u oči biračima i produbljivanje političkog razdora unutar BiH”.
– Volio bih da se svi ponašamo konstruktivno i u skladu sa Ustavom BiH, ali, nažalost, nije tako – zaključio je Nešić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Košarkaši Crvene zvezde osvojili titulu u regionalnoj ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu u regionalnoj ABA ligi. Crveno bijeli su u trećoj utakmici finalne serije pobijedili...

Otvoren prvi sajam ljepote i zdravlja u Bijeljini (foto)

Prvi sajam ljepote i zdravlja pod nazivom „Beyond beauty“ otvoren je  u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Sajam će...

ZEKIĆI: SRPSKE ŽRTVE NIKO NE ČUJE – Rezolucija o Srebrenici neće donijeti mir

Rezolucija o Srebrenici neće donijeti mir. Srpske žrtve niko ne priznaje, u takvim okolnostima suživot je gotovo nemoguć....

Gradu Bijeljina donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo (foto)

Gradu Bijeljina su donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo Gradu Bijeljina je isporučena vrijedna...