ĐUKIN: Dom zdravlja Bijeljina danas obilježava 30 godina postojanja (video)

Datum:

Share post:

Dom zdravlja Bijeljina danas obilježava jubilej – 30 godina postojanja.

Svečana akademija povodom 30 godina samostalnog rada i postojanja Doma zdravlja Bijeljina biće organizovana danas, 16. maja 2024. godine sa početkom u 18.00 časova u Centru za kulturu “Semberija“.

„Dom zdravlja Bijeljina se 1994. godine odvojio od Bolnice Bijeljina. Svi smo bili skoro čitav vijek Medicinski centar Nikola Spasović u Bijeljini. Ovaj dio i kadra, i prostora, i opreme pripao Domu zdravlja 1994. u Republici Srpskoj. Ove godine, 16. maja, obilježavamo jedan divan jubilej – 30. godina postojanja i rada Doma zdravlja Bijeljina. Imaćemo mnogo gostiju – dobar glas daleko se čuje. Imaćemo dosta gostiju iz inostranstva, dosta gostiju iz Republike Srpske, zdravstveni sektor, naravno, tu su i osnivači Doma zdravlja, Skupština Grada Bijeljine, kao i vrh Republike Srpske. Uveliko smo u pripremama.Ovaj jubilej je važan, ne samo za nas, nego za Grad Bijeljinu, za sve pacijente koji gravitiraju u Domu zdravlja, koji se ovdje liječe. Predviđena je 16. maja Velika svečana centralna akademija koja će biti organizovana u Centru za kulturu „Semberija“. Pozvaćemo sve naše penzionere, sve bivše direktore, sve radnike koji su nekad radili, oni koji su živi. Nažalost, puno je ljudi koji su umrli za ovih 30 godina, a toliko toga dobrog ostavili i za zdravstvo u ovoj državi i jednostavno ostavili pečat jedan po kome je Dom zdravlja poznat“, rekla je direktor Doma zdravlja Bijeljina prim. dr Danijela Đukin, za Dešavanja u Bijeljini.

U toku je izrada filma koji je će obuhvatiti period od nastajanja, prvih koraka zdravstva u Bijeljini, pa do današnjih dana.

„Sve to datira iz 1800. i neke godine, od prvih ljekara koji su ovdje boravili. Tad je bio jedan ljekar koji je pokrivao cijelu opštinu Bijeljina. Vidjećemo šta je to i kako stvorilo Dom zdravlja, kako se razvijao i kako danas funkcioniše. U velikoj smo radnoj atmosfere, ali isto tako sretni što smo u tim pripremama i očekujemo da to bude baš grandiozan projekat i da će se tako i završiti dobro kako smo i planirali“, istakla je Đukin.

Svečana akademija povodom 30 godina samostalnog rada i postojanja Doma zdravlja Bijeljina biće organizovana danas, 16. maja 2024. godine sa početkom u 18.00 časova u Centru za kulturu “Semberija“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RADO SAVIĆ: OVO NIJE DOBRO I NEĆE DOPRINIJETI BOLJEM ŽIVOTU GRAĐANA U BIH

SAVIĆ: OVO NIJE DOBRO I NEĆE DOPRINIJETI BOLJEM ŽIVOTU GRAĐANA U BIH   Brojni borci i građani okupili su se...

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...