DRAGANA SIMIĆ IZ BIJELJINE: Znanje stečeno na FPE u Bijeljini mnogo mi je pomoglo u praksi

Datum:

Share post:

Dragana Simić je rođena 1994. godine u Bijeljini. Završila je Srednju ekonomsku školu u Ugljeviku sa prosječnom ocjenom 5. Nakon završetka srednje škole odlučila je upisati Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini gdje se opredjeljuje za smjer: Finansije, bankarstvo i osiguranje.

Tokom studiranja nagrađivana je plaketama za jednog od tri najuspješnija studenta fakulteta, a isti je završila sa prosječnom ocjenom 9,88.

 
Tokom osnovnih studija bila je korisnik stipendije Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, Fond „Dr Milan Jelić“. Trenutno je student master studija na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini na studijskom programu: Finansije, bankarstvo i osiguranje, sa prosječnom ocjenom 10,00. Tokom studija bila je učesnik na Šestom internacionalnom naučnom skupu EkonBiz, kao autor rada na temu „Savremeno poslovanje u funkciji razvoja nacionalne ekonomije“.

Pored znanja i vještina koje je stekla studiranjem na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini, dokaz da istoimeni fakultet cijeni mlade, talentovane i vrijedne studente je činjenica da je fakultet putem poslovno-tehničke saradnje sa brojnim preduzećima omogućio studentima obavljanje studentske prakse. Zahvaljujući tome Dragana Simić je obavljala studentsku praksu u preduzeću „Rudnik i Termoelektrana Ugljevik“ a.d. Ugljevik što joj je omogućilo da stečena znanja primjeni u praksi, te da nakon završenog fakulteta bude na stručnom osposobljavanju u istom preduzeću u trajanju od godinu dana. U tom periodu Dragana Simić je obavljala poslove u ekonomsko-finansijskom sektoru preduzeća, odnosno u službi knjigovodstva, komercijalnoj službi i službi za finansijske poslove.

Tokom stručnog osposobljavanja, Dragana je osim usvojenog znanja i prakse iz ekonomske struke, veoma kvalitetno obavljala sve poslove koji su od nje zahtjevani, te je pokazala spremnost i sposobnost da lako razumije radne zadatke i da ih obavlja na kvalitetan i odgovoran način.

Zahvaljujući Fakultetu poslovne ekonomije, trenutno radi u preduzeću „Telrad Net“ d.o.o. u Bijeljini. Zahvalna je za mogućnost rada u ovakvoj kompaniji koja zapošljava najuspješnije studente,  u kojoj se cijene trud i rad, te ističe da su mogućnosti napredovanja velike. Smatra da je znanje koje je stekla na fakultetu u velikoj mjeri značilo za rad u praksi, te da Fakultet nudi kvalitetan i obrazovan kadar sposoban da prenese znanje studentima.

Ističe da je izbor Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini bio dobar izbor jer je ekonomija široka nauka koja se primjenjuje u svakom preduzeću, te da u skladu sa tim, nudi i širok spektar radnih mjesta.

Zahvalna je za stečeno znanje i smatra da je  Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini odlična osnova za nastavak stručnog usavršavanja i rada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...