FPE BIJELJINA: Održan kvalifikacioni turnir u društvenoj igri Monetura

Datum:

Share post:

Dana, 26.12.2023. godine u prostorijama Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina održano je takmičenje u društvenoj igri Monetura koje organizuje Narodna banka Srbije, a kome su prisustvovali i predstavnici Narodne banke.

Za takmičenje u Moneturi su oformljene tri ekipe, dvije ekipe od po četiri studenta i jedna ekipa sa 3 studenta treće i četvrte godine studija, a pobjednici svake od grupa će imati priliku da se takmiče na završnom turniru u prostorijama Narodne banke Srbije koji se organizuje u okviru svjetske sedmice novca, a kome će i ove godine prisustvovati pobjednici sa velikog broja fakulteta iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Jedna od nagrada za pobjednike glavnog turnira je i praksa u Narodnoj banci Srbije.

Monetura je spoj zabave, znanja, tehnike, taktike ali i sreće. Studenti su kroz igru i zabavu stekli novo iskustvo, a Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina će na završnom turniru predstavljati oni koji su danas, uz malo sreće, boreći se sa inflacijom, najbolje odigrali ulogu guvernera Narodne banke te na raznorazne situacije odgovorili adekvatnim mjerama. Pobjednici ovog kvalifikacionog turnira su:

– Vasilija Milović, student 4. godine studija,
– Milenko Prelovac, student 3. godine studija,
– Marija Tekić, student 4. godine studija,

Tamara Janković, student 4. godine studija, kao najbolji drugoplasirani takmičar će biti rezerva koja će takođe imati priliku da ide na završni turnir u Moneturi.

Gore pomenuti studenti su dobili na poklon po primjerak igre Monetura. Završni turnir će biti organizovan krajem marta 2024. godine.

Dragi studenti, srećno u finalu!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda pobijedila Vojvodinu u Kupu Srbije i osvojila DUPLU KRUNU

CRVENA zvezda potvrdila je domanaciju u srpskom fudbalu pošto je posle prvenstva osvojila i Kup Srbije pobedivši u...

Sjećanje na đenerala Mihajla Živkovića Gvozdenog

Poznati komandant Odbrane Beograda, gvozdeni đeneral Mihajlo Živković, sa solunskog fronta poslat je u Odesu da formira Korpus...

ĐURĐEVIĆ: Na izbore izlazimo, i pobijedićemo, i Šmita i Šmitovu opoziciju

Predsjedništvo SNSD je danas donijelo odluku da će SNSD učestvovati na lokalnim izborima koje je raspisala Centralna izborna...

MILIČEVIĆ: Stranke iz vlasti su znale da će izaći na izbore po pravilima CIK

Odluka stranaka iz vlasti da izađu na izbore po tzv. Šmitovom zakonu je  bila očekivana od prvog trenutka...