DELIJE iz Srpske donirale 20 medicinskih kreveta BIJELJINSKOJ bolnici

Datum:

Share post:

Navijači Crvene zvezde iz Republike Srpske i ove godine pokazaju svoje veliko srce. U jeku pandemije i borbe protiv virusa korona uspjeli su da doniraju 20 medicinskih kreveta bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini, pomoć koja će, kako navode iz bolnice, ovih dana biti od velike pomoći.

Pored ove, uzeli su i učešće u akciji nabavke respiratora za bolnicu u Kosovskoj Mitrovici koju ovih dana organizuje dobrotvorna fondacija zvezdinih navijača, u saradnji sa humanitarnom fondacijom Novaka Đokovića. Pozivaju sve istomišljenike da im se pridruže, a detaljne informacije mogu se pronaći na https://www.facebook.com/fondacijadelije/ .

Uz navedene, Delije iz Republike Srpske učestvovale su i organizovale mnoštvo drugih humanitarnih akcija. Tako su prije samo dva mjeseca Zvezdini navijači iz Republike Srpske jednokratnom pomoći u vrijednosti od 100 evra pomogli 30 porodica ratnih vojnih invalida, pripadnika Vojske Republike Srpske, a u okviru iste te akcije pomognut je i manastir Oćestovo kod Knina u kome je izgradnja konaka u toku, kao i jednu višečlanu siromašnu porodicu na prostoru Kosova i Metohije, kojoj Zvezdini navijači i njihova humanitarna fondacija prave kompletnu kuću.

– Samo u ovoj akciji navijači iz Republike Srpske prikupili su pozamašnih 7 540 evra – navodi se na stranici Fondacije Delije.
Dodaju da je doprinos braće iz Republike Srpske ogroman i da je pravi putokaz za svakoga ko želi, može i hoće da pomogne svom narodu.

– Nemojmo čekati da neko drugi uradi nešto za nas. Svako može da doprinese u svom domenu, i da unaprijedi našu borbu za svaku srpsku dušu i svetinju, gdje god da naš narod živi. Neka je i malo, i simbolično, ali od male grudve nastaju lavine… – poručili su iz Fondacije Delije te dodali da će nastaviti sa humanitarnim aktivnostima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskacafe.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: Načelnik Savić organizovao prijem povodom Đurđevdana za Miroslava Kojadinovića (foto)

Načelnik Lopara Rado Savić, sa saradnicima, je danas povodom Đurđevdana, Dana i krsne slave opštine organizovao prijem za...

Kineski predsjednik stigao u Srbiju – dočekao ga Vučić i državni vrh

Kineski predsednik Si Đinping doputovao je večeras oko 21.40 časova u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao...

Crvena zvezda u velikom finalu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege rezultatom 94:69 i plasirali u finale ABA lige. Sjajno su počeli meč...

Grupa od 13 hodočasnika iz Rudog krenula je prema manastiru Ostrog

Na pokloničko putovanje iz Rudog danas je krenula grupa od 13 hodočasnika koji će pješačiti oko 220 kilometara...