OTAC DONIRAO bubreg svom sinu

Datum:

Share post:

Dva čuvena niška doktora Branka Mitić i Dragan Milić danas su predvodili hirurški tim koji je obavio uspješnu transplataciju bubrega. Za pet godina u Кlinici za kardiohrirurgiju obavljeno je 40 transplatacije, a ono po čemu se danas ova izdvojila je to što je otac dao bubreg sinu.

Sin Goran i otac Bratislav Milošević iz Ražnja, kako kažu doktori, se odlilčno osjećaju.

Goran (31) je po zanimanju moler i morao je čak četiri puta dnevno da se sam dijalizira. Srećan je što je dobio priliku da normalno živi, da se zaljubi i oženi.

– Danas sam imao čast i zadovoljstvo da predvodim hirurški tim koji je uradio transplantaciju bubrega na Кlinici za kardiohirurgiju КC Nis – rekao nam je dr profesor Dragan Milić.

– Otac (1964) donirao je bubreg svom sinu (1989). Ovo je 40-ta transplantacija bubrega na našoj Кlinici od kako smo prešli u novu zgradu 2014.g. U složenoj proceduri eksplantacije i transplantacije koja se radi istovremeno u dvije operacione sale učestvovalo je više od 40 ljudi.

Doktor Milić se posebno zahvalio svom timu, koji uspješno radi svoj posao i jedni su od rijetkih profesionalaca ne samo u Srbiji, nego i šire.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Dogodilo se na današnji dan

POVEZANE VIJESTI

Dogodilo se na današnji dan

Danas je subota, 18. maj 138. dan 2024. Do kraja godine ima 228 dana. 1711 - Rođen srpski matematičar,...

Udruženje medicinskih sestara i tehničara organizovalo godišnju proslavu – VEČE BIJELIH MANTILA U BIJELJINI (foto, video)

Udruženje medicinskih sestara i tehničara večeras je organizovalo godišnju proslavu u svečanom salonu Exkluziv kojem je prisustvovalo preko...

LOPARE: Maturanti Srednjoškolskog centra ’’Vuk Karadžić’’ defileom obilježili kraj školske godine (foto)

Tradicionalnim defileom ulicama Lopara maturanti Srednjoškolskog centra „Vuk Karadžić“ obilježili su kraj školske godine i završetak jedne etape...

Petrović održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je održao radni sastanak na temu izgradnje dječijih igrališta i parkova u Bijeljini te...