Veterani "GARDE PANTERI": Puna podrška generalu Milomiru Savčiću

Datum:

Share post:

Udruženje veterana "Garda Panteri" iz Bijeljine saopštilo je da pruža punu podršku generalu Milomiru Savčiću da u borbi pred Sudom BiH dokaže nevinost, ističući da će, svojom odbranom, braniti i odbraniti čast oficira i vojnika kojima je komandovao, ali i Vojske Republike Srpske /VRS/.
 

Veterani navode da su se Sud i Tužilaštvo BiH još jednom pokazali kao elementi koji sude samo Srbima, ocjenjujući da je udar na generala Savčića dokaz da žele okaljati sve časne oficire VRS, a samim tim i Republiku Srpsku.

"Zahtijevamo od političkog rukovodstva i institucija Republike Srpske da generalu Savčiću pruže punu podršku u toku sudskog postupka", navode veterani "Garde Panteri" u saopštenju.

Tužilaštvo BiH podiglo je 31. decembra prošle godine optužnicu protiv bivšeg komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Milomira Savčića zbog, kako je navedeno, pomaganja u ratnom zločinu počinjenom 1995. godine u Srebrenici.

Sud BiH je optužnicu potvrdio 13. januara i donio rješenje kojim se Savčiću zabranjuje da obavlja dužnost predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske i ograničavaju nastupi u medijima u dijelu koji se odnosi na predmet suđenja.

Za ponedjeljak, 10. februar, zakazano je ročište na kojem će se general Savčić izjasniti o optužnici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sedmogodišnja glumica iz Bijeljine nevjerovatnim talentom opisala je nekadašnju, ali i sadašnju društvenu sliku (foto)

Mlada glumica iz Studija glume "Scena" iz Bijeljine koji funkcioniše pri Pedagoškom fakultetu, Milica Maksimović ostavila je mnoge...

U Srpskoj rođeno 13 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 11 beba, i to četiri djevojčice i devet dječaka,...

Održana treća Vaskršnja tucijada u Glogovcu kod Bijeljine (foto)

Više stotina posjetilaca posjetilaca iz cijele Semberije i oko 150 takmičara u četiri kategorije (najtvrđe jaje djeca i...

Danas je Đurđevdan

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomučenika i prvih stradalnika za hrišćansku...