Veterani "GARDE PANTERI": Puna podrška generalu Milomiru Savčiću

Datum:

Share post:

Udruženje veterana "Garda Panteri" iz Bijeljine saopštilo je da pruža punu podršku generalu Milomiru Savčiću da u borbi pred Sudom BiH dokaže nevinost, ističući da će, svojom odbranom, braniti i odbraniti čast oficira i vojnika kojima je komandovao, ali i Vojske Republike Srpske /VRS/.
 

Veterani navode da su se Sud i Tužilaštvo BiH još jednom pokazali kao elementi koji sude samo Srbima, ocjenjujući da je udar na generala Savčića dokaz da žele okaljati sve časne oficire VRS, a samim tim i Republiku Srpsku.

"Zahtijevamo od političkog rukovodstva i institucija Republike Srpske da generalu Savčiću pruže punu podršku u toku sudskog postupka", navode veterani "Garde Panteri" u saopštenju.

Tužilaštvo BiH podiglo je 31. decembra prošle godine optužnicu protiv bivšeg komandanta 65. zaštitnog motorizovanog puka Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Milomira Savčića zbog, kako je navedeno, pomaganja u ratnom zločinu počinjenom 1995. godine u Srebrenici.

Sud BiH je optužnicu potvrdio 13. januara i donio rješenje kojim se Savčiću zabranjuje da obavlja dužnost predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske i ograničavaju nastupi u medijima u dijelu koji se odnosi na predmet suđenja.

Za ponedjeljak, 10. februar, zakazano je ročište na kojem će se general Savčić izjasniti o optužnici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...