Juče je obilježen Svjetski dan čišćenja, dan kada i u Bosni i Hercegovini pored 190 država svijeta volonteri iz deset različitih gradova uzimaju učešće i zajedničkim snagama čiste neku odabranu lokaciju.

“U Bijeljini se četvrti put, od 2020. godine ovaj dan obilježava i naš je cilj da ukažemo na značaj zaštite životne sredine, na problem velike količine smeća i divljih deponija u samom gradu i oko njega. Oko 25 volontera iz našeg grada, a među njima najviše onih najmlađih članova, budućih nada našeg društva, a zajedno sa istaknutim ekološkim aktivistima, prosvetnim radnicima i volonterima našeg grada su sakupili pedesetak vreća smeća i imali priliku da svjedoče ljudskom nemaru i možemo slobodno reći, gluposti, a to je da stariji, nesavjesni građani svojim budućim naraštajima, a time i sopstvenoj djeci i unučićima ostavljaju u zavjet velike količine smeća, animalnog otpada i drugog sadržaja, te na taj način trajno narušavaju zdravlje svima. Lokalitet današnje akcije je možemo slobodno reći “rak rana” našeg grada, jer se nalazi uz sam obod grada, nema nikakvu kontrolu, mračno je i neuređeno. Naša želja je da taj dio što prije zaživi, ozeleni i bude mirna oaza za život, šetnju i rekreaciju”, istakla je koordinator – volonter Let’s Do It tima iz Bijeljine, a naš prepoznati ekološki aktivista Helena Stojić.

Cilj Svjetskog dana čišćenja nisu samo čistiji gradovi, parkovi i šume, nego i pomak ka boljem upravljanju otpadom i podizanje svijesti na lokalnom i globalnom nivou o problemu otpada i hitnosti njegovog rješavanja. Zahvaljujemo se ovom prilikom i Graskoj upravi Grada Bijeljina na pruženoj podršci u realizaciji ove akcije, kao i preduzeću A.D. “ Komunalac” Bijeljina čija pomoć ni ove godine nije izostala.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име