Članovi SKUD „Semberija“ vrijedno rade tokom cijele godine, ima li su nekoliko većih turneja, a u narednim mjesecima imaju dodatne aktivnosti, putovanja i projekte, odnosno već sad znaju da su im ispunjeni svi mjeseci do kraja godine.

SKUD „Semberija“ ima tradiciju dugu 70 godina i posvećeni su svih ovih godina njegovanju naše tradicije.

„Imamo zadatak i trudimo se da se posvetimo zadatku njegovanja naše tradicije, kulturne baštine i mislim da uspjevamo u tome svih ovih godina. Sljedeće godine nam je 70 godina postojanja i mislim da i to nešto govori – uspjeli smo da se održimo i izborimo sa svim nedaćama, problemima sa kojima smo se u prethodnom periodu susretali. Trudimo se, dolaze nam ljudi da nam se pridruže, dolaze djeca, osjetili su čar same naše kulturne baštine, tradicije i naša porodica je sve veća i veća“, rekao je Željko Đukanović, šef narodnog orkestra SKUD „Semberija“.

Željko Đukanović, šef narodnog orkestra SKUD „Semberija“

Predsjednik SKUD „Semberija“ Branka Savčić kaže da imaju namjeru da kroz cijelu godinu, svih 12 mjeseci obilježavaju sedam decenija postojanja i predstave sve ono što oni rade.

„Iduće godine obilježavamo 70 godina i namjera nam je da je obilježimo od januara do decembra, odnosno da 12 mjeseci napravimo 12 događaja počev od koncerata koje podrazumijevamo, što je naša tradicija. Namjera nam je da napravimo Dječiji festival, kao i jednu izuzetnu reviju narodnih nošnji visokih standarda ukoliko budemo u mogućnosti. Želimo da predstavimo sve nošnje koje se nose na Balkanu i da ih iznesu manekeni i naše djevojke iz Prvog ansambla. U planu nam je i izložba koja bi predstavila period, odnosno put SKUD „Semberija“ od osnivanja do 2024. godine. Želja nam je da pokažemo sve ono što smo uspjeli da uradimo i za tih 70 godina. I za mnogo veća društva, sedam decenija je jedan veliki broj – ostati i opstati u turbulentnim i ratnim vremenima. Nikad se nije prestajalo raditi, samo se aktivnosti bile više ili manje intenzivne – sa kraćim pauzama, SKUD je radio i danas kada imamo 500 članova“, istakla je Savčićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име