Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković izjavio je da je gradonačelnik Draško Stanivuković zloupotrijebio nadležnosti kada je riječ o odluci o cijenama parkinga u gradu, da svojim potezima degradira parlament i zbunjuje građane, te najavio nove krivične prijave.

Ninković je naglasio da je Stanivuković prekršio dva zakona i Ustav Republike Srpske, kao i da je sa svojim saradnicima pravilnikom definisao cijene za koje nemaju nadležnosti, te nisu naveli da će ovo biti objavljeno u „Službenom glasniku“, nego samo da se primjenjuje od 15. avgusta.

On je pojasnio da odluke koje nisu objavljene u „Službenom glasniku“ ne mogu da se primjenjuju, a pravilnik je zloupotrijebljen i pušten u primjenu.

„Gradonačelniče, vi ste zloupotrijebili pravilnik i pustili ga u primjenu. Tri ili četiri dana je pravilnik primjenjivan, a vi ste ljudima naplaćivali veće cijene“, naveo je Ninković, te podsjetio da je zbog ovoga podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika.

Prema njegovim riječima, nakon krivične prijave Stanivuković je odlučio da donese odluku o besplatnom parkingu bez ikakvog pisanog traga.

„Gradonačelnik krši sva prava i propise i ponaša se kao da je kauboj, a ovo sve je njegov Divlji zapad“, poručio je Ninković tokom skupštinske rasprave o informaciji o poskupljenjima parkinga u Banjaluci.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име