STANIVUKOVIĆ: Raduje me ako su cijene parkinga jedini problem koji Banjaluka ima

Datum:

Share post:

„Ako idemo po principu da je budžet oštećen za 200.000 KM kroz odluku da parking 10 dana bude besplatan, onda trebate znati da je i kroz besplatnu legalizaciju budžet “oštećen” za 15 miliona KM, kao i kroz sve ostale besplatne mjere koje smo kao Grad donijeli“, poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući navode pojedinih odbornika da je kroz besplatan parking oštećen gradski budžet, istakavši da se kroz sve besplatne mjere zapravo Grad odriče prihoda, ali na dobitku su građani, što je najvažnije.

– Nađite grad na planeti koji daje besplatne građevinske dozvole, besplatnu legalizaciju, priključke za vodovod i kanalizaciju. Banjaluka je jedini grad sa deset besplatnih mjera, sa kojim je možda budžet “oštećen”, ali su građani dobili. Ja sam za politiku da budžet Banjaluke bude oštećen, a da građani dobijaju – rekao je on.

Dodao je da ga raduje i ukoliko je tema parking karata jedini problem koji Banjaluka ima.

– Raduje me ako su parking karte koje je dao gradonačelnik najveći problem. Zapalilo vas je poskupljenje parkinga, ali vas poskupljenje struje i povećanje akciza ne zanima. Pitam se da li je ovih 200.000 KM koje smo dali kroz besplatan parking dobro došlo građanima – rekao je on i dodao da je tema parkinga produkt isključivo snage skupštinske većine.

– Ja sam gradonačelnik koji na svojoj strani nema skupštinsku većinu, ja sam gradonačelnik sa jednom trećinom vlasti i moj rad je u tom pogledu otežan. Iako imate pravo da na sve ovo gledate kako želite, ja vas ipak pozivam da stvari gledate objektivno. Prihvatam da nekim odlukama niste zadovoljni, ali priznajte i da je mnogo toga urađeno dobro – istakao je on.

Kako je pojasnio, donesena je odluka da se uradi korekcija parking zona, jer se i grad proširio i decentralizovao, ali će sav prihod od promjene zona biti preusmjeren za unapređenje javnog prevoza i promjenu kulture saobraćaja u gradu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...