JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” Velika Obarska početak nove školske godine dočekala u obnovljenim školskim zgradama (foto)

Datum:

Share post:

Učenici centralne škole JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” Velika Obarska i područne škole u Gracu zahvaljujući brojnim investicijama početak nove školske godine dočekuju u obnovljenim školskim zgradama.

Uzimajući u obzir važnost obrazovanja, odrađeni su radovi rekonstrukcije kako bi se poboljšali uslovi za adekvatnije i bolje održavanje vaspitno-obrazovnog procesa.

U školskoj 2022/23. godini obezbijeđena su sredstva za zamjenu starog krova u holu škole koji je godinama prokišnjavao, a s obzirom na to da nije bio izolovan, škola se veoma teško zagrijavala u zimskom periodu. Iz budžeta Grada Bijeljina je izdvojeno 30.000 konvertibilnih maraka te je zamijenjena kompletna krovna konstrukcija i pokrivač, a urađen je novi savremeni spušteni plafon sa led rasvjetom iznad cijelog hola centralne škole.

Takođe, u područnoj školi Gradac koja je sastavni dio centralne škole u Velikoj Obarskoj, izvršena je ugradnja centralnog (etažnog) grijanja koje je do ove godine bilo na takozvanu peć u učionici. Spoljašnja drvena stolarija na objektu PO Gradac je zamijenjena novom savremenom aluminijumskom stolarijom. Vrijednost radova je bila oko 12 000 konvertibilnih maraka izdvojenih iz budžeta Grada Bijeljina. Đaci u područnom odjeljenju spremno dočekuju novu školsku godinu.

Ljepši izgled, prijatniji ambijent i prostor u našoj školi su dodatno uljepšale trakaste zavjese. Ukupan iznos izdvojen iz budžeta škole za kupovinu trakastih zavjesa iznosio je 7.000 konvertibilnih maraka.

U hodnicima i ulazima u centralnu školu, dotrajala rasvjeta od neonskih cijevi, zamijenjena je novom led rasvjetom, a glavni ulaz za djecu je dobio osvježenu fasadu. Novčana sredstva u vrijednosti od 2.000 konvertibilnih maraka su izdvojena iz budžeta škole.

Imajući u vidu značaj dobre opremljenosti ustanove nastavnim i tehničkim sredstvima, krajem školske 2022/23. godine član Školskog odbora, Goran Mirčić je donirao klima uređaj u vrijednosti oko 2.000 konvertibilnih maraka koji je postavljen u zbornicu.

Nova školska godina je posebno značajna za đake jer će uspješno čitati lektire iz školske biblioteke koja je ove godine obogaćena novim naslovima u vrijednosti od 2.500 konvertibilnih maraka, a sve to zahvaljujući značajnoj donaciji „Pozorištanca Maslačak”.

Dvorište škole su dodatno uljepšale sadnice topole i vrbe koje su učenici naše škole tokom drugog polugodišta školske 2022/23. godine zasadili. Devetnaest sadnica topole i jednu sadnicu vrbe škola je u vidu donacije dobila od omladinskog udruženja „Vizija mladih” u saradnji sa Gradom Bijeljina, a sve to u sklopu akcije „April-mjesec čistoće”.

Da je društvena odgovornost od velikog značaja dokazuje i zahvalnica direktoru škole, gospodinu Zoranu Jovanoviću za izuzetan doprinos u ekološkoj akciji „April-mjesec čistoće”.

Preduzeće „Elvako Metpro“ je doniralo lopte za sve sportove kako bi nastava fizičkog i zdravstvenog vaspitanja mogla da se odvija bez poteškoća. Vrijednost donacije je bila oko 500 konvertibilnih maraka.

Brojne donacije pokazuju da uprkos svim izazovima možemo biti udruženi u solidarnosti i na taj način omogućiti stvaranje boljih i savremenijih uslova za odvijanje nastave u našoj školi.

Vrijedne donacije su od velikog značaja za vaspitno-obrazovni rad i adekvatnu realizaciju nastave u školi, koja je zaslužujući brojnim donacijama poprimila savremeniji i ljepši izgled.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: osppnjegos.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SELAK, SP: Kurtijev teror – izvor svih problema

Nakon jučerašnjih oružanih sukoba na sjeveru Kosova i Metohije, predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je da...

SPC i vjernici danas slave svetog Avtomona

Sveti sveštenomučenik Avtomon živio je i širio hrišćanstvo u Italiji sve dok car Dioklecijan nije započeo veliki progon...

Izvršena provala u prostorije JKP „Gradsko groblje“ Bijeljina – Ukraden pazar od preko 4.000 KM (foto)

Saopštenje JKP "Gradsko groblje" prenosimo u cjelosti: "Dana 24.09.2023. godine, u nedjelju, između 15:00 časova i 07:00 časova 25.09.2023....

LUKIĆ: Situacija sa afričkom kugom svinja u Srpskoj povoljnija

Koordinator Resora za veterinarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Njegoslav Lukić rekao je da je situacija sa...