Vidovdanska akademija u Bijeljini

Datum:

Share post:

Na tradicionalnoj svečanoj akademiji “U susret Vidovdanu”, koju je organizovao Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Bijeljini, dodijeljena su priznanja i nagrade za 18 učenika generacije u šest srednjih i 12 osnovnih škola u gradu.

Na Vidovdanskoj akademiji u Bijeljini đak generacije iz Osnovne škole “Jovan Dučić” Marija Krstić poručila je da mlade generacije imaju zadatak da od sebe daju najbolje i da radom i trudom postižu uspjehe kako bi sebi i društvu omogućili bolji život.

Đak generacije u Ekonomskoj školi Jelena Stevanović, koja planira da upiše kriminalistiku i forenziku u Sloveniji, istakla je da tradiciju i kulturu svog naroda treba njegovati od najmlađih godina i poštovati cijelog života.

Na tradicionalnoj svečanoj akademiji “U susret Vidovdanu”, koju je organizovao Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Bijeljini, dodijeljena su priznanja i nagrade za 18 učenika generacije u šest srednjih i 12 osnovnih škola u gradu.

Predsjednik bijeljinske “Prosvjete” Slaviša Mikić rekao je novinarima da su ova djeca već ostvarila sjajne rezulate i da se u njih treba uzdati i u budućnosti.

“Prosvjeta se trudi da njeguje kulturu srpskog naroda, da okupljamo sposobne, pametne i darovite mlade ljude i omogućimo im da daju svoj doprinos u oblasti nauke, kulture i umjetnosti”, naveo je Mikić.

On je dodao da je Vidovdan jedan od najpoštovanijih praznika među Srbima, dan na koji je srpski narod otvorio carstvo nebesko.

Profesor istorije Neven Tešanović je u besjedi uoči Vidovdana istakao da je ovaj praznik obilježio srpsku istoriju i da od kosovskog zavjeta do danas pokazuje put u carstvo nebesko kroz odricanje od grijeha i pogrešaka.

“Nebesko carstvo je život koji se može postići na zemlji ako živimo poštujući vjeru i tradiciju, u poštenju, podvizima i u herojstvu”, rekao je Tešanović.

Svečana akademija “U susret Vidovdanu” održana je u Eparhijskom kulturnom centru u Bijeljini.

U kulturno – umjetničkom programu učestvovali su Tijana Krivaja, sopran, Sofija Kovačević, klavirska pratnja i dramsko-recitatorska sekcija „Prosvjeta“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: eparhijazt.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...