Fudbaleri Zvijezde 09 u jednoj od najinteresantnijih utakmica 17. kola u subotu od 13 časova na Gradskom stadionu u Ugljeviku ugostiće Borac.

Biće to okršaj dva kluba iz Republike Srpske u kojem domaćin želi da priredi još jedno veliko iznenađenje i tako uspješno nastavi grčevitu borbu za opstanak, dok će gosti pokušati da nastave niz od 15 utakmica bez poraza i tako se još više učvrste na liderskoj poziciji.

Premijerligaš iz etno-sela Stanišići u prošlom kolu napravio je pravu senzaciju i savladao aktuelnog šampiona Zrinjskog sa 2:1 i na direktan način pomogao “crveno-plavima” da dva kola prije kraja osiguraju jesenju titulu.

– Svima je jasno pred ovaj susret da su Banjalučani apsolutni favoriti, ali ako budemo odigrali kao protiv Zrinjskog možemo se nadati da ćemo prirediti još jedno veliko iznenađenje. Naravno, za to je potrebno da i naš rival ne bude na nivou igre iz prethodnih kola. Biće veoma teško, ali niko nema pravo da nam oduzme nadu da možemo do povoljnog rezultata – naglasio je šef stručnog štaba Zvijezde 09 Darko Milisavljević.

Dodatni problem za domaćina je što ne može da računa na golmana Luku Damjanovića i defanzivnog veznog fudbalera Sašu Tomanovića zbog tri žuta kartona, a i iz istog razloga na klupi neće biti ni Milisavljevića.

– Svojim igračima ću dati bezrezervnu podršku sa tribina, a osim Damjanovića i Tomanovića imamo još nekoliko rovitih igrača. Da li će biti u konkurenciji, odlučićemo pred sam početak utakmice – dodao je Milisavljević.

S druge strane, Banjalučani su poslije startnog poraza od Željezničara napravili sjajan niz od 12 pobjeda i tri remija i dva kola prije kraja jeseni osigurali su titulu, jer imaju sedam bodova više od Zrinjskog. Stručni štab na čelu sa Vinkom Marinovićem ne može da računa na Stefana Fićovića zbog tri žuta kartona.

– Ostala su još dva kola u kojima želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima i osvojimo svih šest bodova. Do toga neće biti lako doći, jer je Zvijezda 09 u prošlom kolu pokazala da može mnogo jer su pobijedili Zrinjski i zbog toga moramo biti i te kako oprezni. Međutim, ako želimo titulu, moramo sve redom da pobjeđujemo – naglasio je najbolji strijelac Borca Jovo Lukić.

Štoper Borca Maks Juraj Ćelić je istakao da je ekipa u dosadašnjem dijelu sezone pokazala karakter.

– Da nije tako, ne bismo nanizali ovako uspješnu seriju koju još ne želimo da prekinemo. Svako gostovanje u Ligi je teško, pogotovo sada pred finiš prvog dijela sezona kada su tereni sve lošiji i lošiji. Zato moramo biti maksimalno koncentrisani da dođemo do bodova – rekao je Ćelić.

U ostalim susretima 17. kola igraju: subota: Sloga (D) – Posušje (13 časova), Sarajevo – GOŠK (16), nedjelja: Igman – Tuzla siti (13), Široki Brijeg – Zrinjski (15.15 časova). Željezničar – Velež 0:1. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име